Novska Skupština utvrdila smjernice razvoja kulture i zaključke oko EPK 2021

Novska Skupština utvrdila smjernice razvoja kulture i zaključke oko EPK 2021

2303
15
Podijeli

so hn 0209 1U nastavku  desete vanredne sjednice SO Herceg Novi, koja je protekla bez odbornika opozicje, sa glasovima 18 odbornika vlasti DPS-a i Izbora usvojeni su predlozi odluke o usvajanju smjernica za Program razvoja kulture za period 2017-2022. godine i zaključaka o učešću Opštine u projektu „Herceg Novi-Evropska prijestonica kulture za 2021. godinu“.

Opozicioni klubovi najavili su odstustvo još na kolegijumu, kazao je predsjednik Skupštine, Andrija Radman.

Picerija i restoran

so hn 0209 lepeticSekretarka za kulturu Tamara Lepetić, ukazala je da su smjernice  višestruko značajan dokumet za Program razvoja kulture. To je i zakonska obaveza, ali i neophodno za projekat EPK 2021, kazala je Lepetić.

U ime predlagača i obrađivač zaključaka koji se odnose na kandidaturu Novog za EPK, Saša Vujović, ukazao je da današnji akt ne znači višemilionsko zaduživanje opštine Hreceg Novi, niti obavezu da se u sljedećim godiama utvrde tačni iznosi sredstava učešća:

–      To je programski akt i naša želja za učešće u projektu EPK, jer to, za razliku od Vlade i gradova u regiji, jedino Herceg Novi, po propozicijama EK, nije do sada formalno uradio. To nije izbor za Miss u kome se cijene najljepši gradovi i kulturni maniri, već se cijene određeni programi – kazao je Vujović.

so hn martic 020916Koordinatorka projekta i odbornica Izbora, Nataša Martić ocijenila je da  usvajanje zaključaka za EPK predstvlja veliki dan za Opštinu Hreceg Novi. Podsjetila je da je Herceg Novi prošao prvu fazu kandidature i ušao u drugu. U međuvremenu stigla je podrška i potvrda za aplikativno finansijsko učešće Vlade, gradova partnera, Kotora, Tivta, Budve, Bara, Ulcinja, cijelog Crnogorskog primorja, prijestonice Cetinje i glavnog grada Podgorice. Posebnu su podršku dala i četiri Ministarstva, prosvjete, održivog razvoja i turizma, ekonomije i informacionog društva i telekomunikacija.

–      Ovo je velika šansa za Herceg Novi i ne bi trebalo da je olako odbacimo – kazala je Martić prije nego što je vladajuća koaliciija podržala zaključke za projekat Herceg Novi – EPK 2021.

15 Komentari

 1. Ove godine 750 hiljada iduce isto. 2018 dva miliona 400hiljada 2019 sedam miliona i. 500 hiljada 2020 17 miliona i. 400 hiljada. 2021ostatak do 30 miliona plus 14. miliona. iz. nepoznatih ostalih prihoda plus opstina. Herceg Novi isplacuje jos. 20 miliona ako ne plate drzava i gradovi partneri. Rezutat. bankrot ili 3. opcije ,kredit,povecanje poreza,ili u stvari jedina
  prodaja Lustice masonima. Kandidatura Novog. Sada sve zajedno nesto ispod 10 miliona od toga od toga. 85 posto iz privatnih izvora.
  0  0
 2. Nako kolektora sledeća rak rana grada, koju cemo mi naravno plaćati. Preporuka: poslusajte Rambovu pjesmu “urbano”
  “Pravi je momenat da se ugradi procenat”
  0  0
 3. Da li ovi kad ne dođu na sjednicu imaju nadoknade za to ili im se oduzima? Mislim da li par hiljada ljudi treba da se iseli iz grada dok traje mandat? Ima li ko doma ođe kod nas? Alo 15 godina se uzimalo i šakom i kapom kralo se i nosilo a sada izigravaju seoske mlade.. I dalje uzimaju i dalje su njihovi na svaki korak u opštini.. I dalje isti nesposobni za život te uče kako da živiš. Ama dokle???
  0  0
 4. znate li kada bi se ovo izglasalo.da duško nije pozvao tatu,a ovaj svoje politicke robiove.nikada a možda ni tada.čuvaj se duško ,nece te još mnogo trpjeti.
  0  0
 5. Bilo bi bolje da se donjela odluka o gradnji stambenog objekta za one kojima su stanovi potrebni nego o “prijestonici kulture”a i neka svako ide gdje oće pa i Baždar
  0  0
 6. “Opozicioni klubovi najavili su odstustvo još na kolegijumu, kazao je predsjednik Skupštine, Andrija Radman.”
  U prevodu: opozicija bojkotuje sjednicu.
  0  0

Ostavite komentar

*

code