Bez struje: Sušćepan, Luštica, Zelenika, Trebesin…

Bez struje: Sušćepan, Luštica, Zelenika, Trebesin…

2834
2
Podijeli

U mraku su od juče popodne ili od sinoć mnoga sela u zaleđu Herceg Novog. Prema našim informacijama ni jutros struje nemaju: Zelenika, Sušćepan, Trebesin, Mokrine, Kruševice, Vrbanj, zbog kvarova koje je prouzrokovao orkanski vjetar.

images_slike_ilustracija_dalekovod Iz hercegnovske Elektrodistribucije kažu da su im sve ekipe na terenu i da su u toku popravke. Prvo rade manje kvarove na dalekovodima i mole građane za strpljenje i razumjevanje. Nisu nam mogli precizirati koji će djelovi grada i kada opet dobiti struju, jer sve zavisi od vremenskih prilika.

Picerija i restoran

– U protekla dva dana imali smo probleme uglavnom na seoskom području. Na sjeveru Crne Gore nije bilo ozbiljnijih kvarova, a svi crnogorski gradovi su uredno napojeni električnom energijom. Usljed jakih udara vjetra više puta u toku noći bilo je problema na 35 kV dalekovodu Bar-Sutomore-Đurmani na kojem je došlo do lomljena stuba. Zbog toga je trenutno bez napajanja  Sutomore i Đurmani. Ekipa rade na otklanjanju kvara – obavještavaju iz CEDIS-a.

Kvarovi na mreži su i prema Ostrosu, selima u Krajini, selima u danilovgradskoj opštini, okolini Ulcinja, okolini Nikšića , dijelu Grblja i na Luštici. Takođe kolašinski dalekovod je dijelom u prekidu pa Lijeva Rijeka nema električnu energiju. I Riječka nahija u cetinjskoj opštini je bez električne energije. Ekipe od jutros rade na tim djelovima mreže. Došlo je i do porasta u potrošnji električne energije prethodnih dana, zbog niskih temperatura. To dodatno opterećuje sistem.

2 Komentari

  1. Svake godine ista prica.,kad.mogu i imaju vremena da srede trase,pokose ,potkresu stabla,zamjene dotrajale stubove ,oni sredjuju rasvjetu.ako..tako nam i treba,jadni ti radnici sa takvim direktorom!Neka.nam.se.oglasi direktor zvanicno ako ima.obraza
    0    0

Ostavite komentar

*

code