BIĆE ORGANIZOVANA JOŠ JEDNA OBUKA ZA NOVE I TRI OVJERE ZA POSTOJEĆE...

BIĆE ORGANIZOVANA JOŠ JEDNA OBUKA ZA NOVE I TRI OVJERE ZA POSTOJEĆE SPASIOCE

160
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Na prethodne 3 obuke za nove spasioce i provjerama za postojeće spasioce ukupno je 412 spasilaca na vodi dobilo ili ovjerilo licencu, čime su stekli mogućnost da budu angažovani tokom nastupajuće turističe sezone – saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Ove godine je povećan broj izgrađenih i uređenih kupališta na vodi i sada ih je 377, pa se procjenjuje da će tokom sezone biti potrebno angažovanje preko 500 spasilaca.
Iz Crvenog krsta napominju da oni koje žele da postanu spasioci na vodi imaju još jednu priliku za to ove godine, na četvrtoj obuci, koja počinje 15. juna u Nastavnom centru Crvenog krsta Crne Gore za obuku spasilaca na vodi, u Domu solidarnosti u Sutomoru.
Podsjećamo da bi zainteresovani kandidat mogao da pohađa obuku, na početnom testiranju treba da ispuni određene norme, a to su: ronjenje na dah – 20 metara i više, plivanje na 50 metara za 50 sekundi i plivanje na 300 metara za 6 minuta i 20 sekundi.
Kandidat mora da ima najmanje 18 godina, kao i da posjeduje potvrdu o psiho-fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti (ljekarsko uvjerenje).
Sedmodnevna obuka se sastoji od 100 časova nastave (praktične, teoretske i prve pomoći). Kako je Crveni krst Crne Gore član Međunarodne federacije za spašavanje na vodi (ILS-e), tako je program obuke usklađen sa evropskim i svjetskim standardima.
Postojeći spasioci imaju priliku da ovjere svoju licencu na planirane još tri ovjere, koje će biti organizovane u okviru četvrte obuke.
Obuku spasilaca na vodi, kao dio programa pripreme za djelovanje u vanrednim situacijama, Crveni krst Crne Gore sprovodi u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma Vlade Crne Gore i Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code