BIĆE RASKINUT UGOVOR O PRODAJI BOLNICE MELJINE?

BIĆE RASKINUT UGOVOR O PRODAJI BOLNICE MELJINE?

164
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspravlja danas, i o raskidu ugovora o prodaji kompleksa bivše vojne bolnice u Meljinama.

Skupština opštine Herceg Novi uputila je 28. aprila inicijativu Vladi Crne Gore da po hitnom postupku razmotri realizicaiju kupoprodajnog ugovora sa Atlas grupom za Opštu privatnu bolnicu Meljine i da nađe rješenje bilo kroz raskid ugovora ili kroz ispunjenje ugovorenih obaveza investitora u što kraćem mogućem roku.
Uslov je da bolnica ostane u svojoj namjeni u Novom ili da uđe u sisitem javnog zdravstva Crne Gore. To je zaključak odbornice dr Gordane Rajević (DPS), koji je jednoglasno prihvaćen na lokalnom parlamentu, nakon skoro tri i po sata rasprave o statusu privatizacije bivše Vojne bolnice. Tada se čulo da je za sedam godina od privatizacije, umjesto garantovanih 119 miliona eura ulaganja u modernizaciju i infrastrukturu Bolnice Meljine, Atlas grupa uložila samo tri miliona, te da su objekti pod hipotekom na skoro 12 miliona, a nivo zdravstvene zaštite veoma loš.
Takođe glasovima svih odbornika usvojeni su i slični zaključci mr Danijele Đurović (SNP), da SO predlaže Vladi Crne Gore da razmotri raskidanje privatizacionog ugovora za bivšu Vojnu bolnicu Meljine i da javnosti Herceg Novog i Crne Gore saopšti odluku ili vraćanje Vojne bolnice u sisitem javnog zdravstva, s obzirom da je Atlas grupa prije privatizacije garantovala da neće doći do smanjenja zdravstvene zaštite građana, do čega je ipak došlo.
Jednoglasno 31 odbornik na Skupštini prihvatio je i zaključke odbornika Obrada Gojkovića da Skupština traži od Ministarstva ekonomije da odgovori gdje je investiran novac koji je Atlas grupa dobila od kredita koji je podigla na osnovu hipoteka na objektima Vojne bolnice Meljine.
Podsjećamo da je Atlas grupa Knežević kompleks na 50.000 kvadrata zemljišta sa 19 objekata kupila 2008. godine za 25 miliona eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code