Biće više ruskih turista ove godine na primorju

Biće više ruskih turista ove godine na primorju

1
Podijeli

TO Herceg Novi od 13. marta predstavlja ponudu na najvećem Sajmu turizma u Rusiji – MITT 2018 (Moscow International Travel &Tourism Exhibition), koji se zatvara danas.

Na zajedničkom štandu Nacionalne turističke organizacije iz TO Herceg Novi prezentovali su mogućnosti putovanja, kulturnu, gastronomsku i festivalsku ponudu, smještajne kapacitete i turističke programe za 2018. godinu u ovom gradu:

Picerija i restoran

“Stupili smo u kontakt sa nekoliko tur operatora iz Rusije koji izlažu na sajmu u Moskvi i koji su zainteresovani za prezentovanje turističke ponude Herceg Novog. Ugovorili smo i dolazak studijske grupe novinara početkom maja ove godine”, rekao je v.d. direktor TO HN Pavle Obradović.

Turisti iz Rusije su među najzastupljenijim u Crnoj Gori, a trendovi koji se bilježe iz godine u godinu pokazuju da je ruskim gostima Crna Gora jedna od omiljenih destinacija za odmor.

“Posjeta štanda je zadovoljavajuća, a veliko interesovanje Rusi pokazuju za Institut Igalo i zdravstveni turizam”, ističe Obradović i dodaje da je u neposrednoj blizini crngorskog i štand Srbije što je iskorišćeno za dodatno uspostavljanje saradnje.

“Sa zamjenikom direktora Turističke organizacije Beograda, Slobodanom Unkovićem, za sredinu maja smo dogovorili ‘Dane Herceg Novog u Beogradu’, kao i potpisivanje sporazuma o saradnji. Ovu manifestaciju će pratiti glavni beogradski mediji” –  naveo je Obradović.

On je član delegacije koju predvodi direktorica NTO CG Željka Radak Kukavičić.

Prema podacima NTO posljednjih deset godina konstatan je rast turističkog prometa sa ruskog tržišta, pa je tako u prethodnoj godini u odnosu na 2016. broj turista i ostvarenih noćenja iz Rusije više nego uvdostručen. Prosječna ukupna potrošnja gostiju iz Rusije koji su posjetili Crnu Goru tokom sezone 2017 iznosila je 832,11 €, dok su prosječni dnevni troškovi 104,11 €.

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines ove godine najavljuje povećan broj letova iz Moskve i Sankt Peterburga ka Tivtu, u periodu od 25. marta do 28.oktobra. Osim što će imati povećan broj letova u pred i postsezoni, Montenegro Airlines će od 1. juna do 30. septembra letove obavljati svakodnevno i po tri puta. Takođe, pored redovnih letova ruskih aviokompanija tokom godine, 10 ruskih avioprevoznika najavljuje i dodatne rotacije ka Crnoj Gori tokom ljetne sezone.

Najznačajniji ruski turoperatori koji u programima nude Crnu Goru, R Tours Company, TUI Russia , Anex Tour , Biblio Globus, Pax, TEZ Tour, Coral Travel, Intourist-Thomas Cook i Balkan očekuju da će broj turista iz ove zemlje biti u porastu.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code