Biciklima do snijega u hercegnovskom zaleđu

Biciklima do snijega u hercegnovskom zaleđu

2
Podijeli

Dok je u Herceg Novom juče bilo skoro 37 stepeni učesnici događaja “Mountain bike dan na Orjenu”, imali su privilegiju uživanja na svega dvadeset i jednom stepenu, pod oblacima, na 1600 m visokom prevoju Orjensko sedlo.

– Premijerna realizacija je protekla sa odličnom brojkom od 17 bicikala, čiji su vozači uspješno prošli izazovni desetokilometarski uspon makadamskim putem. Start u 9 sati je obezbijedio prijatnu svježinu, kao i vožnja kroz kompleks guste bukove šume. Kolona je izašla na panoramski dio puta, gdje su na upravo završenim odmorištima organizovane pauze sa osvježenjem. Kruna ture je bio sam prevoj Orjensko sedlo sa uvijek spektakularnim vidicima i domaćinskom atmosferom u planinarskom domu – opisuju događaj iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Picerija i restoran

Program je upotpunjen obilaskom atraktivne Sniježne jame, u kojoj su učesnici posluženi sladoledom napravljenim od jamskog snijega, koji se još zadržao, kao i voća, što je za ove tople dane atrakcija koja se ne propušta.

Cilj organizacije događaja je da se podstakne i ovakva vrsta posjete Orjenu, pogotovo što njegova mreža makadamskih puteva i zanimljivo okruženje, to svakako zaslužuju. Vožnja bicikla spada u ekološki način obilaska i sasvim je u skladu, ne samo sa globalnim turističkim trendovima, već i sa posjetom Orjenu kao zaštićenom području.

Među učesnicima su se mogli vidjeti i električni bicikli, koji uz poštovanje principa ekologičnosti, omogućavaju prijatnu vožnju i manje spremnim biciklistima.

“Mountain bike dan na Orjenu” je organizovala Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi-Sekretarijatom za društvene djelatnosti i sport, Turističkom organizacijom Herceg Novi, Odjeljenjem Granične policije Herceg Novi, Službom zaštite i spašavanja opštine Herceg Novi i planinarskim klubom “Subra”.

Služba zaštite i Granična policija su obezbjeđivali kretanje kolone biciklista i pružali dodatnu logistiku, dok su članovi “Subre” pripremili priganice, domaću supu od koprive i osvježenje.

Iz Agencije ističu i da je Turistička organizacija na samom događaju snimila foto-video materijal koji će dodatno uticati na predstavljanje Orjena kao atraktivne destinacije aktivnog turizma.

2 Komentari

 1. Nije ovo vise vijest za radio Jadran nego za CNN i BBC ???Do kada vise imate namjeru sami sebe da hvalite,te mi ovo te mi ono?
  Uvjek je dobro kada se nesto desava ali o tome kako se ko proveo treba novinar da dodje i pita ucesnike a ne da nas sve organizator davi svojim odama i hvalospjevima.
  I jos ovo:
  Na ovakvim dogadjajima potrebnija je ekipa HMP nego policije i to granicne dok su na Sitnici kolone kilometsrske ali koga briga za to,jer odavno kod nas nema nikog kuci.

  7
  9

Ostavite komentar

*

code