Big game fishing – takmičenje u ribolovu od 21. do 24. septembra...

Big game fishing – takmičenje u ribolovu od 21. do 24. septembra u Herceg Novom

2755
2
Podijeli

big-game-fishing-plakat-finalHerceg Novi i Gradska luka Škver od 21. do 24. septembra biće domaćini međunarodnog takmičenja u ribolovu na tune i sabljarke “Big game fishing”, u organizaciji istoimenog ribolovačkog kluba iz Herceg Novog i sportsko-ribolovačkog kluba Jugole Grakalić sa Škvera.

– Ova, sada već tradicionalna manifestacija prepoznata je kao izuzetno važna za turizam Herceg Novog i Crne Gore, jer je sportski ribolov ozbiljan vid u turizmu, koji je u nekim zemljama i među glavnim granama privrede. Cilj je da postanemo nezaobilazna destinacija ribolovaca i ljubitelja ribolova koji putuju svijetom i učestvuju u ovakvim manifestacijama u pred i podsezoni, a na osnovu iskustva iz prethdonih godina očekujemo dolazak velikog broja ekipa iz država regiona i Evrope –  saopštili su organizatori.

Picerija i restoran

Svečano otvaranje na Škveru, uz priganice i roštule, kao i okupljanje učesnika i prijava za takmičenje najavljeno je za 21. septembar od 18 do 20 časova. Narednog dana, u 8 časova je isplovljavanje iz Gradske luke na prvi dan takmičenja. Povratak je u 18, kada će učesnicima biti posluženi priganice i roštule, a biće upriličena i izložba meda i maslinovog ulja uz muzički program, dok je vaganje ulova u 20 časova.

Drugog dana takmičenja, 23. septembra, isplovljavanje je u 8 iz Gradske luke, povratak u 18. Uz muzički program i neizostavno posluživanje priganica i roštula, kao i izložbu meda i maslinovog ulja, organizator je ovog puta pripremio i prezentaciju vina vinarije Tikveš. Za 20 časova zakazano je vaganje ulova.

Posljednjeg dana takmičenja, 24. septembra isplovljavanje je u 8 h, povratak u 18. Za najmlađe ribare organizovan je i Little game fishing – takmičenje u ribolovu za djecu uzrasta od 7 do 14 godina. Od 18 do 22 časa biće upriličen  muzički program Gradske muzike i mažoretki, vaganje ulova i ceremonija proglašenja pobjednika.

Sportsko-ribolovni turizam se idealno uklapa u koncept razvoja turizma posebno u ribarskim mjestima i lovnim područjima na Crnogorskom primorju i šire, stoga je sasvim logično da su Big Game Fishing Herceg Novi 2016 podržale Nacionalna Turistička Organizacija i Opština Herceg Novi, a pokrovitelj je Turistička organizacija Herceg Novi.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code