Bigović zakazao Skupštinu za 3. avgust

Bigović zakazao Skupštinu za 3. avgust

16
Podijeli

Odbornici lokalnog parlamenta u Herceg Novom imaće 3. avgusta dosta posla, jer će raspravljati o brojnim pitanjima opštinskog budžeta, zaduženja, zarada, poslovanja nekih javnih preduzeća i ustanova, pretočenih u čak 21-dnu tačku dnevnog reda. Biće to druga redovna sjedinca Skupštine u novom sazivu, koju je zakazao predsjednik SO, dr Miloš Bigović.

Skupština će se najprije izjasniti o Predlogu Odluke o Završnom računu budžeta za 2016. godinu. Ukupno ostvareni budžetski prihodi su utvrđeni na 14.5 miliona eura, ili 83,89% planiranih rebalansom za 2016. godinu, dok su izdaci 14.01 milion, ili 80,99% planiranih. Razlika od 502 hiljade eura prenosi se u narednu godinu kao početno stanje.

Picerija i restoran

Pored toga, odbornici lokalnog parlamenta glasaće i o novom zaduženju u visini od 500.725 eura, zarad reprograma duga za neizmireni dio kredita iz maja 2016. godine na iznos od 707 hiljada eura. Rok vraćanja od 12 mjeseci nije ispoštovan.

Doći će i do korekcije zarada lokalnih funkcionera Opštine Herceg Novi. U zavisnosti od složenosti, odgovornosti i značaja javne funkcije zarade se, prema predloženoj Odluci, utvrđuju u koeficijentima, pa tako predsjednici Skupštine i Opštine imaju koeficijent 17.29, dok potpredsjednici i glavni administrator imaju koeficijent 16.43. Osnovna zarada zaposlenog funkcionera, za puno radno vrijeme i standardni radni učinak, dobija se množenjem koeficijenta sa obračunskom vrijednošću koeficijenta koju utvrđuje Vlada Crne Gore, a koji za ovu fiskalnu godinu iznosi 90,00 eura u bruto iznosu.

Utvrđen je i dodatak na zaradu za određene lokalne službenike i namještenike i to u visini od 20% do 30% osnovne zarade zbog specifičnosti radnog mjesta na koje je zaposleni raspoređen. Procenat će biti utvrđen rješenjem o zaradi. Povećanje zarada očekuje rukovodioce sektora, šefove ili koordinatore službi, savjetnike, inspektore, službena lica, revizore, referente, namještenike.

Izmjenama Odluke o određivanju naknada za rad odbornika i drugih lica koje bira i imenuje Skupština opštine Herceg Novi predviđa se umanjenje koeficijenata obračunskih vrijednosti. Umanjenja su predviđena za odborničke dodatke, naknade za rad u Odborima direktora, naknade za rad članovima Savjeta, Upravnih odbora ili Izvršnih odbora javnih službi.

Konačno je na red došla i Odluke o učešču Opštine Herceg Novi u rješavanju stambenih pitanja državnih službenika i namještenika. Prethodni saziv Skupštine nije uspio da se dogovori oko zaduženja Opštine radi finalizovanja dodjele 44 stana za državne službenike i namještenike na Toploj. Tadašnja opozicija nije podržala odluke i sa 19 glasova ih je odbila, dok je sa 13 glasova DPS ostao u manjini, čime su prolongirane dugogodišnje nevolje državnih službenika podstanara.

Na dnevnom redu drugog redovnog zasjedanja novske Skupštine naći će se još i Predlog Odluke o donošenju Detaljnog urbanističkog plana Nemila-poslovna zona, zatim Predlog Odluke o usvajanju Plana upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom za period od 2016-2020. godine na teritoriji Opštine Herceg Novi, kao i Predlog Odluke o prodaji katastarske parcele br.346/2 KO Sutorina radi kompletiranja urbanističke parcele.

Odbornici će raspravljati i o izmjenama Odluke o osnivanju “Parking servis” Herceg Novi DOO Herceg Novi, kao i Društva sa ograničenom odgovornošću “Sportski centar Igalo”- Igalo.
Razmatraće program rada, Izvještaj o radu za prošlu godinu, kao i program rada i finansijski plano za ovu godinu za DOO “Komunalno stambeno”, DOO ”Čistoća”, JU “Gradska biblioteka i čitaonica”, JU “Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju”, JUK”Herceg fest” i JU ”Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković”.

16 Komentari

 1. Drug Bigović , da govori i piše crnogorskim jezikom za koji se zalagao i glasao u skupćini. Ovo je Boka i neverujem da će ga iko razumeti.

 2. Sazaljevam sve one koji su se prodali demokratama za cokoladice , pice i nesto sice i pitam ih jesu li sad srecni, jesu li srecni sto su glasali za partiju bez programa, ideja, kadrova, planova? Jesu li srecni sto su glasali za nepismenog Becia koji je kupio diplomu , koji nema dana radnog staza, a ima milione?Pozivam upravnu inspekciju i sve nadlezne drzavne organe da provjer kadrove i poslove demokrata. Gradjani Herceg Novog pamet u glavu, ucite na greskma i na svakim sledecim izboria ukazite povjerenje DPS-u, jer je to partija koja je za kratko vrijeme dovela sve renomirne investitore u Hn, koja ima planove , ideje i program.

 3. Povisice za funkcionjere minimalno 25%! I minimalno 20- 30% smanjenje svih ostalih stavki budzeta!! Za bigovica, katica, micu, simonidu, simraka! Ja sam glasao za vas i sada cekam mrviceee.

  7
  1
 4. A da ne spominjemo u svako javno preduzece novi direktor-ica plus 5 clanova u bordu direktora koji je to udar na budzet . RACIONALIZACIJA . KATIC KONJEVIC I KUMOVI.

  20
  3
 5. PLATE No.1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!Ma,kako Vas nije sramote???
  Ma samo neko da mi objasni,zašta oni imaju kojeficijent 16,43 i 17,29,ma jel ovom narodu svraka popila pamet?
  Ne sposobni,ne radnici,ne stručnjaci ………..a,plate kao da su svetski eksperti.

  20
  2
 6. Skupstina nije izvrsna vlast tako da ona ne utice na jacinu muzike i gradska desavanja to pripada presjedniku opstine koga ste izabrali a ne presjedniku Skupstine.

  16
  7
 7. mislim da ste dosad dokazali da neznate sta radite , postavljakjuci rodbinu i prijatelje koji nisu strucni na razne funkcije nemozemo ocekivati nista dobro , ovaj grad definitivno nema buducnost!!!!!

  39
  8
 8. Nema potrebe, ljeto je, odmorite malo. Drugo zasjedanje od osnivanja! Grad je doživio prosperitet s vama što se vidi, čuje i osjeti čulom mirisa…

  44
  5

Ostavite komentar

*

code