BIJELOPOLJCI U ŠTAMPARIJI „NAŠA ID KARTICA“

BIJELOPOLJCI U ŠTAMPARIJI „NAŠA ID KARTICA“

164
0
Podijeli

nasa_idU okviru projekta pod nazivom „Štampamo ljepše stranice“ koji realizuje Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama „Tisa“ iz Bijelog Polja u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje, njihovi članovi su doputovali u Herceg Novi da bi se obučavali u štampariji „Naša id kartica“.

– U prostorijama „Naša id kartica“ se već uveliko radi – rekla nam je  direktorka NVO „Nova Šansa“, Vesna Odalović. Stiglo je devetoro gostiju sa koordinatorom iz Bijelog Polja u želji da što više nauče. Planiraju da i kod njih otvore ovakvu štampariju. Pokazujemo im kako se prave vizit karte. Oni već pokušavaju da ih plastificiraju i isjeku, tako da polako već napreduju. Nadamo se da će ova petodnevna obuka imati koristi za njih, jer vidim da su motivisani, da hoće da rade, stalno zapitkuju kako se šta radi. Svih devetoro imaju mnogo pitanja – priča Odalovićka.

Iz štamparije „Naša id kartica“ nastojaće da Bijelopoljcima prenesu sve što su za godinu ipo naučili.

Picerija i restoran

– Kad budu osnovali svoju štampariju, uvijek ćemo biti spremni da im pripomognemo. Kao uspomenu na ovu saradnju planirali smo da napravimo zajednički kalendar na kojem će biti motivi iz Bijelog Polja i Herceg Novog – kaže Vesna Odalović.

Pored obuke, biće tu i druženja, izlazaka koja će svima prijati, a sigurno će se ostvariti i mnoga  nova prijateljstva.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code