BIJELSKI STEČAJCI ODBILI PONUDU DA REMONTUJU BRODOVE DOK NE DOBIJU PISMENE GARANCIJE

BIJELSKI STEČAJCI ODBILI PONUDU DA REMONTUJU BRODOVE DOK NE DOBIJU PISMENE GARANCIJE

94
0
Podijeli

Radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela odbili su pismenu ponudu stečajnog upravnika, Žarka Ostojića, da njih 200 koji su ostali bez posla potpišu ugovor za angažovanje na 90 dana, za platu od 193 eura, koliko i iznosi minimalna cijena rada kad je kompanija u stečaju.

– O tome će u roku od 5 dana stečajnog upravnika obavjesiti naš pravni zastupnik, a mi ćemo ga o tome usmeno obavjestiti, jer smo usmeno i mi obavješteni o stečaju – kazao je za Radio Jadran novoizabrani predsjednik Sindikata Jadranskog brodogradilišta Bijela, Mladen Krivokapić.
Uvođenjem stečaja starom Sindikatu je prestao mandat, pa je danas izabran novi sastav, a za prvog čovjeka Sindikata bijelskih stečajaca izabran Krivokapić.
Uz njega će biti još 4 člana, koji će djelovati u okviru Saveza samostalnih sindikata Crne Gore – istakao je Krivokapić.
On još jednom potencira i da nije tačno da radnici ne žele da rade.
– Hoćemo da radimo, radićemo i džabe ako treba, samo da nam se potpisom garantuje da će naši zahtjevi biti ispunjeni – pojasnio je Krivokapić.
Uz sve ovo on, još dodaje da se oni neće protiviti, niti to mogu, ako neko od radnika, ipak samostalno odluči da prihvati ponudu stečajnog upravnika.
Ostojić je ovu ponudu juče iznio pred radnike, a oni sve nade polažu u narednu sjednicu Vlade, na kojoj očekuju da se na dnevnom redu nađe 11 zaključaka lokalnog parlamenta, kao i skupštinske Komisije za kontrolu privatizacije, koji su podržali radnike Brodogradilišta.
Privredni sud je 30. juna na zahtjev Poreske uprave uveo stečaj u Brodogradilište zbog duga od skoro 6,5 miliona eura za poreze i doprinose. Radnici zahtjevaju pismene garancije da će im biti omogućeno povezivanje radnog staža, isplata tri i po zarade, druge zaostale naknade, otpremnine po kolektivnom ugovoru i sredstva iz stambenog fonda.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code