BIJELSKI STEČAJCI ODBILI PONUDU MINISTARSTVA FINANSIJA, NAJAVLJUJU POVEZIVANJE SA STEČAJCIMA VEKTRA...

BIJELSKI STEČAJCI ODBILI PONUDU MINISTARSTVA FINANSIJA, NAJAVLJUJU POVEZIVANJE SA STEČAJCIMA VEKTRA BOKE I SINDIKATOM INSTITUTA IGALO

90
0
Podijeli

Bivši radnici Jadranskog Brodogradilišta Bijela, kao i članovi bivšeg Sindikata ove firme odbili su ponuđena rješenja Ministarstva finansija za njihov dalji status, jer im iz Ministarstva nijesu ponudili i pismene garancije za te uslove, potvrdio je danas Radiju Jadran jedan od bivših članova Sindikata, član pregovaračkog tima, Mladen Krivokapić.

Razgovarali su i sa predstavnicima Ministarstva pomorstva i saobraćaja, rada i socijalnog staranja, kao i Grupom za praćenje privatizacije.
Krivokapić nije mogao da iznese detalje oko “ponude” Ministarstva, jer kako je kazao, “to ne bi bilo korektno prema ostalim radnicima u Crnoj Gori koji su u sličnom statusu, pojasnio je Krivokapić.
Radnici će nastaviti sa mirnim protestima ispred kapije firme. Da li će doći do radikalizacije protesta, trebalo bi da bude poznato u ponedjeljak za kada je načelno dogovoren sastanak predstavnika tri sindikalne organizacije Jadranskog Brodogradilišta, Vektra Boke i Instituta Igalo. Oni će raspravljati o trenutnom položaju radnika, ali i usaglašavanju daljih koraka za rješavanje svog statusa. Opština je bivšim radnicima Brodogradilišta obezbjedila i pomoć pravnika Nenada Đorđevića.
I pored teške i nezavidne situacije bijelskih stečajaca oni su, iako van stroja, još jednom na djelu dokazali privrženost firmi u kojoj su radili, i svjest o zaštiti okoline. Naime, juče oko 11 h, jednom plovnom objektu prijetilo je potapanje. Riječ je o barži za prevoz nafte i ulja, koja bi, da je potonula, izazavala ekološki incident. Prekinuli su protest i odreagovali krajnje humano:
“Nama je i stečajni upravnik Žarko Ostojić kazao da mi više nemamo nikakve obaveze prema brodovima i plovilima, jer smo dobili otkaze i ne radimo. Mi naravno nismo mogli da se ponašamo neljudski i neodgovorno, uradili smo jedino što smo mogli, kako bi se izbjeglo izlijevanje nafte”, zaključio je Krivokapić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code