BIJESLKI STEČAJCI KOD AĆIMOVIĆKE: OPŠTINA URADILA ŠTO JE DO NJE, NA POTEZU...

BIJESLKI STEČAJCI KOD AĆIMOVIĆKE: OPŠTINA URADILA ŠTO JE DO NJE, NA POTEZU JE VLADA

87
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Bivši radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela drugi put su se jutros okupili ispred zgrade Opštine čekajući da njihov predstavnik, Mladen Krivokapić, razgovara sa predsjednicom opštine, Natašom Aćimović i njenim saradnicima.

Nakon što je saslušala Krivokapića o situaciji u Brodogradilištu Aćimovićka je kazala da u lokalnoj upravi i dalje podržavaju sve zahtjeve stečajaca.
Razgovarano je posebno o olakšicama za radnike za vraćanje kredita o čemu su već kontaktirani predstavnici hercegnovskih filijala poslovnih banaka. Iz lokalne uprave pismeno će se obratiti predsjedniku Tenderske komisije, Branku Vujoviću, sa predlogom da sa direktorima centrala banaka u Podgorici dogovori model koji bi olakšao vraćanje kredita radnika koji se nalaze u nezavidnom položaju.
Predsjednik Sindikata Mladen Krivokapić je upoznat i sa ostalim aktivnostima lokalne uprave koje se odnose na podršku zaključaka koje je donijela Skupština opštine Herceg-Novi. Nataša Aćimović je poručila da je lokalna uprava spremna i dalje da pruža neophodnu pomoć radnicima u okvirima svojih nadležnosti.
Krivokapić je i ovoga puta potvrdio da im Opština pomaže u mjeri koliko je to moguće i na tome su stečajci iz Bijele zahvalni.
– Opština Herceg Novi je maksimalno uz nas i što je do njih oni su odradili i sad je sve na Vladi – istakao je Krivokapić.
On je dodao i da predstavnici opštine Vladi uvijek pošalju informaciju nakon susreta sa radnicima i ponovio njihove zahtjeve. Međutim, do sada iz Vlade nije bilo odgovora,jer su u toku godišnji odmori.
Pomoć opštine se odnosi i na finansiranje prevoza i nekih dnevnih potreba radnika koji su u protestu 45 dana. Dogovoreno je da se naredne sedmice ponovo organizuje sastanak u nadi da će biti bar nečeg pozitivnog oko odloženog vraćanja kredita.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code