Bilo dosta kiše i vjetra, odron na magistrali u Igalu…

Bilo dosta kiše i vjetra, odron na magistrali u Igalu…

2
Podijeli

Protekla noć u Herceg Novom i pored velike količine padavina protekla je mirno i bez materijalne štete. Jedini problem izazvao je odron na magistrali u blizini marketa HDL Laković, kazao je Zoran Bijelić iz Službe komunalne policije.

– Kontaktirali smo sinoć Crnagoraput AD, koji održava magistralu. Njihova ekipa je već na terenu i uklanjaju te dvije stijene. Juče smo intenzivirali kontrole slivnih rešetaka, uklonili smo dosta lišća, tako da je to u velikoj mjerii pomoglo da ne dođe do plavljenja – kazao je Bijelić.

Picerija i restoran

Prema riječima vd direktorice, Stambeno-komunalnog, Jasmine Konjević, to preduzeće nije imalo  većih intervencija iako je bio crveni meteo alarm, koji je još na snazi.

– Nikakvih većih intervencija, uglavnom, se sve odnosilo na nakupljeno lišće, granje i otpad na rešetkama za atmosferske padavine – kazala je ona i dodala da par odlomljenih grana nije ugrožavalo saobraćaj.

Konjević je potvrdila da se najveća šteta dogodila  u blizini supermarketa HDL, gdje je došlo do odrona, pa je jedna stijena završila na magistrali:

– Jedna kolovozna traka skoro je bila blokirana, ali magistrala je u nadležnosti Crnagoraputa i njihovog podizvođača firme Strabag. Oni su svakako zbog ove situacije bili na terenu. Jutros, čim smo dobili informaciju, bili smo u komunikaciji sa  komunalnom policijom – kazala je Konjević.

Rukovodilac Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović takođe je informisao  da je noć u Novom protekla mirno, iako je pala velika količina kiše. Služba nije imala intervencije.

Sve  barke i plovila ostale su na vezovima  u Gradskoj luci na Škveru. Kako su nam kazali u Agenciji za gazdovanje gradskom lukom i JK Jugole Grakalić, nikakavih prijava nije bilo niti se ko od vlasnika žalio da im je barka potopljena ili da je pretrpjela neku materijalnu štetu:

– Ono što je uobičajena slika i situacija nakon ovoliko kiše jeste ispumpavanje vode iz barki. Neke od njih napunile su se tokom noći, pa je nekoliko vlasnika jutros poranilo da barke oslobode vode. Do sada nam se niko od njih nije javio da prijavi bilo kakav drugi problem – kazali su nam u Agenciji i JK Jugole Grakalić.

U Herceg Novom je u protkelih 24 sata palo 48 litara kiše po metru kvadratnom, dok su najjači udari južnog vjetra bili 24m/s, kazali su Radiju Jadran u Meteorološkoj stanici u Igalu. Do kraja dana očekuje se vrijeme slično jučerašnjem, odnosno, oblačno, kiša a moguće su i grmljavine. Crveni meteo alarm još je na snazi.

2 Komentari

  1. Podje li kad do zvinja neko iz crnagoraputa ili neko od komunalne da vidi stjene koje samo što ne padnu na trećoj i četvrtoj sempertini.. Ili se ceka da neko strada prvo ?

Ostavite komentar

*

code