Biračko tijelo u Herceg Novom uvećano za 178 glasača

Biračko tijelo u Herceg Novom uvećano za 178 glasača

1
Podijeli

Pravo glasa na predsjedničkim izborima 15. aprila u Herceg Novom imaće 25.193 Novljana, što je za 178 birača više u odnosu na posljednje, parlamentarne izbore u oktobru 2016, navodi se u tabelarnom numeričkom biračkom spisku, koji je objavio MUP CG.

Broj novoupisanih birača koji su biračko pravo stekli punoljetstvom, prijavili boravište u Crnoj Gori ili stekli biračko pravo dobijanjem crnogorskog državljanstva, je 593.

Picerija i restoran

Broj birača za koje je izvršena promjena upisa na osnovu prijave/odjave prebivališta u Crnoj Gori je 425.
Zbog smrti, gubitka crnogorskog državljanstva ili dojave prebivališta sa evidencije biračkog spiska obrisano je 455 građana.

MUP je zabilježio i 160 zahtjeva za promjenu ličnog imena, 27 birača promijenilo je datum prijave posljednjeg prebivališta, 2 je promijenilo datum prebivališta u Crnoj Gori, dok je biračko mjesto promijenilo njih 381.

Nije evidentirana nijedna promjena matičnog broja.
OIK Herceg Novi je na sjednici krajem marta utvrdila 51 biračko mjesto, na kojem će Novljani moći da ostvare biračko pravo.

U Crnoj Gori glasačko pravo na predsjedničkim izborima imaće 532.599 građana, što je 3.782 više nego na parlamentarnim, održanim u oktobru 2016. godine. Štampanje glasačkih listića biće u Štampariji Obod na Cetinju, saopštila je Državna izborna komisija (DIK).

MUP CG oformio je Call centar, gdje građani pozivom na broj 19820 mogu provjeriti da li su upisani u birački spisak.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code