BITI ILI NE BITI DIREKTOR “VODOVODA” U HERCEG NOVOM?

BITI ILI NE BITI DIREKTOR “VODOVODA” U HERCEG NOVOM?

147
0
Podijeli

Po mnogo čemu sjutra će biti presudan dan za preduzeće „Vodovod i kanalizacija” d.o.o. u Herceg Novom, jer osim što je posljednji dan u sedmici u kojoj je dogovorena isplata još 80.000 eura na ime duga za utrošenu električnu energiju EPCG, konačno bi trebalo da bude poznato i koga će Odbor direktora predložiti za budućeg direktora.
Konkurs je završen 25. marta i poznata su oba kandidata, sadašnji v.d. direktor Zoran Šabanović i Savo Zarubica.

Iza koga će stati Odbor direktora, nagađanja su koja danima zaokupljuju novsku javnost. Posljednju riječ, ipak, daće odbornici u lokalnom parlamentu. Nije isključeno da se konačno rješenje prolongira, kako bi se sačekao izbor novog predsjednika opštine, što je povezana priča sa kadrovskim odlukama i međusobnim uslovljavanjem koalicionih partnera u vlasti.
Sjutra će „Vodovod” početi i sa najavljenim isključenjima privrednih preduzeća sa mreže, koja u proteklih 7 dana nisu platila račune za vodu, kako bi uspjeli da prikupe sredstva za otplatu duga EPCG od preko 800.000 eura. Nezvanično saznajemo da su neki već danas isključeni, ali to su, uglavnom, oni koji nisu ranije utuživani zbog duga.
Od ponedjeljka su na udaru domaćinstva od kojih je za 4 dana naplaćeno 30.000 eura. Njihov ukupni dug je 600.000 eura, dok privreda duguje preko 200.000 eura.
Radnicima se i dalje duguje 9 plata i u nekoj su vrsti polu štrajka. Na terenu se problemi nižu, stalno pucaju cijevi, dešavaju se nenadani kvarovi ili oštećenja. Nema dana bez havarija na mreži.
Ko će sjesti u, ne vruću, nego užarenu fotelju direktora hercegnovskog Vodovoda i suočiti se sa ogromnim i nagomilanim dugovima i problemima? Šabanović, Zarubica ili možda neko treći, kad se vidi ko će biti novi predsjednik opštine? Da li osoba koja je i do sada posredovala, pregovarala i „peglala” sve sporove koje je „zakuvavao” Šabanović u odnosima sa Konavljanima, Vladi, Regionalnom vodovodu, EPCG?

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code