Bivši radnici PKB-a zatražili pomoć lokalne samouprave

Bivši radnici PKB-a zatražili pomoć lokalne samouprave

1492
2
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg_novi_20Zbog nezadovoljstva odnosom rukovodstva PKB-a prema njima, te neisplaćenih dugovanja, predstavnici bivših radnika te firme razgovarali su danas sa predsjednicom Opštine, Natašom Aćimović i njenim savjetnikom za finansije, Novicom Gecajem.
Kako nam je kazao jedan od bivših radnika, Vukota Krsmanović, koji je nekada radio kao šef obezbjeđenja u PKB-u i Pantomarketu, bivši radnici iznijeli su probleme sa kojima se susrijeću, upoznali ih sa trenutnom situacijom, u nadi da će im lokalna samouprava nekako izaći u susret i pomoći:
“Nas 25 radnika smo izigrani i opljačkani, poslati smo na Biro. PKB je izašao iz stečaja, a radnici su otišli na Biro, očekujući da im se reguliše penzija po “Jankovovm zakonu” – od toga nema ništa. Mi smo maltene ostali na ulici, sa 75-80 eura primanja, dok su se direktori vratili kad je PKB izašao iz stečaja i nastavili su da rade”, kaže nam Krsmanović.
On dodaje i da su se “aktivnim” direktorima Željku Čvoru, Jovici Vučuroviću i stečajnom upravniku Žarku Osotojiću nekoliko puta obraćali da ih vrate na posao, ali ni od toga nema ništa.
“Oni su nas prevarili na tako pokvaren način. Mi samo tražimo naše pare, dakle pare od PKB, koji svaki mjesec ubira po sto i nešto hilhada eura samo od zakupa objekata koji su u vlasništvu PKB-a“, tvrdi Krsmanović.
On dodaje da se radnicima duguju tri plate za oktobar, novembar i decembar, navodeći da su se stečajnom upravniku obraćali da im da neku jednokratnu pomoć, koju je i obećao i potpisao, međutim ni od toga nije bilo ništa.
Krsmanović prenosi i da je predsjednica Opštine Nataša Aćimović kazala da su njene ingerencije male, ali da može uticati na inspekciju rada, dok je savjetnik za finansije Novica Gecaj kazao da će radnike Opština pomoći sa nekim minimalnim iznosom, ne precizirajući kolikim i kada će im to biti isplaćeno.
Podsjetićemo, u TP PKB AD Zelenika obustavljen je stečajni postupak i 25. septembra je održana i vanredna Skupština akcionara, na kojoj je izabran novi Odbor direktora. Prema izvještaju Centralne depozitarne agencije, u PKB-u je 501 akcionar, a većinski vlasnik je i dalje Panto Vučurović, sa nešto više od 79 odsto akcijskog kapitala.

2 Komentari

  1. Radili smo i imali….pa se pojavi panto i bezbroj njegovih j neobrazovanih nistavila koji nas ostavise bez posla i imovine…nasi direktori vrlo malo uradise da opstanemo….
    0    0
  2. Zao mi je svih radnika PKB-a koji su izigrani od Panta i Cvora osim gore pomenutog Vukote.Kad su otpustali ljude iz PKB-a koji nisu htjeli da prodaju dionice Pantu , Vukota je bio prvi protiv njih,Ali kao sto vidimo sve se vraca.
    0    0

Ostavite komentar

*

code