“Black Mystery”, Saše Kekovića, druga jedrilica na Viškoj regati

“Black Mystery”, Saše Kekovića, druga jedrilica na Viškoj regati

5
Podijeli

Jedrilica “Black Mystery”, skipera Saše Kekovića iz JK “Jugole Grakalić” sa Škvera prva je prošla kroz ciljnu liniju druge etape 73. Viške regate. Time je u generalnom plasmanu zauzela drugo mjesto, kazao je za Radio Jadran Milivoj Mićo Dukuć, jedan od članova posade.

– Ostvarili smo veliki uspjeh, tako što smo u prvoj etapi iz Splita za Vis osvojili 3. mjesto, a potom u drugoj etapi, u nedjelju iz Visa za Split, uspjeli taktički da nadmudrimo veće i brže brodove i završimo tu etapu kao prvi. U generalnom plasmanu smo se pozicionirali  na drugom mjestu, iza Maxi broda iz Rijeke “Tutta Trieste” i prvi među brodovima koji su metrima i kvadraturom jedara jednaki kao i mi. Cijela ekipa je prezadovoljna poslije ove regate. U obije etape svi smo bili maksimalno skoncentrisani i borili se do posljednjeg metra – kazao nam je crnogorski olimpijac.

Picerija i restoran

Pobjednik druge etape odlučen je u fotofinišu. Kekovićeva “Black Mystery” bila je brža za svega 7 stotinki od plovila “Molo Longo tuttatrieste” kormilara, Rajka Kujundžića.

Viška regata jedrena je proteklog vikenda na ruti Split – ostvro Vis, a okupila je 155 brodova iz 12 zemalja regiona.

Po riječima Milivoja Dukića, “Black Mystery” nije bilo najbrže plovilo na regati, pa je posada bila prinuđena da taktizira i čeka greške protivnika.

– Svaku šansu koja nam se ukazala, morali smo iskoristiti, što smo u obje etape i ostvarili. Bilo je prilično stresno oba puta, ali vrijedilo je. Ovakav rezultat je za ekipu i mene ogroman pozitivan šok i ono što je najbitnije donosimo crnogorskom jedrenju ozbiljan status u regionu – kazao je Dukić.

Ekipu iz Herceg Novog na jedrlici “Black Myster” činili su: kormilar, Saša Keković i jedriličari Milivoj Dukić, Nikola Samardžić, Todor Tušup, Ivan Pušić, Ilija Kovačević, Darko Budeč, Zoran Jovanović, Đorđe Kukoljac, Miloš Konjević i Miloš Vidaković.

Pobjednik Viške regate je i prošlogodnjišnji šampion, jedrilica “Molo Longo tuttatrieste”, Rajka Kujundžića, drugi u generalnom plasmanu bili su Novljani, dok su na trećoj poziciji regatu završili Slovenci na plovilu “Generali Assilina” sa kormilarom Samom Žvanom iz kluba “Mariborčanka”.

5 Komentari

  1. Pa zar je moguće da naš Saša nije osvojio prvo mjesto. Svi znaju da je on bez premca u regionu. Bravo Saša, Herceg-Novi je uz tebe i tvoju ekipu.

    25
    1

Ostavite komentar

*

code