BLAGO RADANOVIĆ: ZAKAZANI SKUP POKUŠAJ DA SE OSUJETI RAZMATRANJE RASKOLA „IZBORA“

BLAGO RADANOVIĆ: ZAKAZANI SKUP POKUŠAJ DA SE OSUJETI RAZMATRANJE RASKOLA „IZBORA“

180
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Povodom sazivanja Skupštine Udruženja građana Izbor, najavljene za sjutra u dvorani Park, saopštenjem se oglasio predsjednik Skupštine Izbora, Blago Radanović.

On je podsjetio da je Udruženje građana Izbor na osnivačkoj sjednici 14.06.2013. usvojilo je Statut koji je i danas na snazi, u kome su u članu 9. Utvrđeni organi Udruženja, i to: Skupština kao najviši organ upravljanja, Upravni odbor, Nadzorni odbor i predsjednik Udruženja.
Po Statutu članovi Skupštine su svi osnivači, a za njenog predsjednika naknadno je izabran Blago Radanović, kaže se u njegovom saopštenju.
Prema odredbi člana 13. Statuta, isključivo pravo da saziva Skupštinu ima predsjednik Skupštine, bez obzira da li to radi po sopstvenoj inicijativi, ili na inicijativu drugih organa kojima pripada pravo na iniciranje.
Na osnovu istog Statuta za predsjednika Udruženja izabran je Mišo Škobalj, koji je na taj način postao jedini legitimni lider Udruženja građana Izbor, što mu daje pravo da legitimno okuplja cjelokupno članstvo.
S obzirom na to, Radanović želi da upozna članove Udruženja Izbora, simpatizere i javnost, da ni on kao sazivač Skupštine, ni Škobalj kao sazivač članova po Statutu Udruženja, ne stoje iza neovlašćenog saziva osnivača Izbora, koje je neko zakazao u dvorani Park za 12.07.2015.
Kao što je javno najavljeno na konferenciji za medije 10.07.2015. Radanović priprema sazivanje Skupštine i ona će biti održana u najkraćem vremenu sa blagovremenim obavještenjem članova o dnevnom redu, mjestu i datumu, kako to Statut predviđa.
Kao što je na istoj konferenciji najavljeno osnovni sadržaj razmatranja na Skupštini koju će Radanović sazvati je problem raskola u odborničkom klubu Izbor u Skupštini Opštine Herceg Novi i u vezi toga donošenje odluka o opredjeljenju Skupštine udruženja prema tom raskolu.
Zakazani skup u dvorani Park Radanović vidi isključivo kao pokušaj da se osujeti razmatranje nastalog problema raskola na pravno valjan način, navodi se u saopštenju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code