BLIZU 100 HILJADA PRIJAVLJENIH GOSTIJU U BOKI I BUDVI

BLIZU 100 HILJADA PRIJAVLJENIH GOSTIJU U BOKI I BUDVI

149
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Turistička sezona ulazi polako u zenit, pa u Boki i Budvi u svim vidovima smještaja odmara 97.600 turista, kojima se ovih dan nude brojna zabavno kulturna dešavanja, širom trgova, pjaceta kao i na otvorenim pozornicama kojima ova primorska mjesta obiluju.

U toku su KotorArt, tivatske Purgatorije, Grad Teatar pod zidinama Budve, Sea dance, te Dani muzike u Novom….
Na hercegnovskoj rivijeri je 24.208 turista što je prema podacima gradske Turističke organizacije za 39 % više nego u uporednom periodu prošle godine. Inostranih turista je 23.590, a domaćih 615 i najviše njih se opredjelilo za boravak u privatnom smještaju njih 19.200, dok hotelske kapacitete za odmor bira 3.280 gostiju. Pune se i auto kampovi u kojima je za sada 319 turista.
Iz hotela Delfin u Bijeloj kažu da je sezona za njih standrdno dobra i bilježe popunjenost od oko 90 % zajedno sa nedavno dograđenim depadansom. Najviše je Francuza, Italijana, Poljaka i jedan broj domaćih gostiju, a dobru popunjenost očekuju do kraja glavne sezone. No i podsezona kod njih će biti odlična uz posjetu gostiju iz Francuske i Njemačke.
Na tivatskoj rivijeri danas boravi 4 246 turista ili 29 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Među gostima je 4128 stranaca, dok je 118 iz Crne Gore. Prema podacima Turističke organizacije Tivat u privatnom smještaju odmara se 3 284 gosta, u hotelima 778, u kampovima 63 i u odmaralištima 121 gost.
Iz kotorske Turističke organizacije kažu nam da u gradu boravi 6.504 turista i svi su stranici. Oni ističu da je to mnogo više prijavljenih gostiju nego lani zbog rigoroznijeg zakona o prijavljivanju gostiju.
Budva bilježi posjetu od 62.642 turista, od čega 58.173 stranaca.
I prema procjenama NTO, Crna Gora je ušla u špic sezone, jer je već proteklog vikenda boravilo oko 100.000 turista, što je za 20 odsto bilo više nego u istom periodu prošle godine.
Iz NTO tvrde da je sasvim izvjesno da će dominirati turisti iz regiona, odnosno Srbije i Bosne i Hercegovine.
Inače, novi promotivni turistički spot za region Nacionalna turistička organizacija i Ministarstvo održivog razvoja i turizma snimili su sa klapom Who See. Uz pjesmu “Đe se kupaš” popularnog dvojca Who See prikazane su prirodne ljepote Crne Gore.
https://www.youtube.com/watch?v=eXvMq_LQnKc

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code