Blizu 1700 potpisa roditelja za gradnju škole u Igalu

Blizu 1700 potpisa roditelja za gradnju škole u Igalu

657
0
Podijeli

igalo soliteriNakon desetodnevnog prikupljanja potpisa za peticiju, izgradnju osnovne škole u Igalu, kako saznaje Radio Jadran, podržalo je skoro 1700 građana. Prema riječima jednog od roditelja i inicijatorki peticije, Ane Valentić tačan broj biće poznat na kraju dana, mada je za procesuiranje   peticije bilo je neophodno prikupiti samo 500 potpisa.

“Budući da imamo više nego dovoljno potpisa, prikupljanje ćemo prekinuti, kako bismo do kraja sedmice svu neophodnu papirologiju sjedinili i uobličili, predali Opštini, a zatim i kopiju Ministarstvu prosvjete”, potvrdila je Valentić.

Picerija i restoran

Osim velikog odziva građana za relativno kratko vrijeme pozitivan efekat bi trebalo da donese  i sastanak roditelja sa predsjednicom Opštine.

“Nakon toga planiramo da napravimo press konferenciju, kako bi svima koji su zainteresovani osim medija jednostavno detaljnije predstavili i objasnili što želimo i što smo do sada uradili”, kazala je Valentić.

Podsjetićemo da je peticiju 24. marta pokrenula grupa građana koju čini 8 roditelja u Savjetu  OŠ “Dašo Pavičić” i koji predstavljaju 8 odjeljenja područnog odjeljenja u Igalu.

Oni tvrde da najprije “privremeno” rješenje školovanja djece od i do IV razreda  škole u bivšem Dječijem odjeljenju Instituta više nije uslovno, te da je neophodno ubrzati procedure oko izgradnje novog objekta.

Kako je ranije saopšteno iz lokalne uprave, Opština je već napravila krupne administrativne poteze kako bi se izgradila škola. Potvrdili su da je Direkcija javnih radova tražila lani od Opštine spisak prioritetnih javnih objekata koje treba graditi. Škola u Igalu uvrštena  je u prioritete. Očekuje se zvaničan stav Ministasrtva prosvjete, jer je iz državnog budžeta potrebno izdvojiti 2 miliona eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code