BLIZU 200 PRIJAVLJENIH ZA VEČE NOVIH ZVIJEZDA NA “SUNČANIM SKALAMA”

BLIZU 200 PRIJAVLJENIH ZA VEČE NOVIH ZVIJEZDA NA “SUNČANIM SKALAMA”

102
0
Podijeli

Za prvo veče festivala “Sunčane skale” u Herceg Novom, veče novih zvijezda, na konkurs koji je okončan 10. maja, pristiglo je skoro 200 kompozicija, a najvjerovatnije 22 biće selektovane, potvrdio je Radiju Jadran direktor Direkcije “Sunčanih skala”, Slobodan Bučevac.

Prijavljeno je nešto manje kompozicija u odnosu na prošlu godinu jer je konkurs bio raspisan kasnije, ali su u Direkciji, ipak zadovoljni:_
– “Skale” su “Skale”, pa su se ljudi na neki način i pripremali za učešće. Kad je riječ o izvođačima, dolaze nam iz čitavog regiona i biće dobrih kompozicija. Imaćemo još i dva gosta – jednu djevojku iz Izraela i jednu iz Albanije”, pojašnjava Bučevac.
Uporedo sa selektovanjem kompozicija za “Veče novih zvijezda” radi se i na finalizaciji učesnika za drugu noć, odnosno veče na kojem će biti izabrana “Pjesmu ljeta”. Bučevac ističe da spisak još nije konačan, ali u ovom trenutku, učešće su potvrdila vodeća imena pop scene iz regiona:
“Sigurno će biti Petar Grašo, Danijela Martinović, Tonči Huljić, Vanna, Emina Jahović, Tropico band, Saša Kovačević, Adil, Marina Visković i Elena Risteska – to je par imena koja su za sada “sigurna””.
Ubzo će biti objavljen spisak svih učesnika, ili bar 95 odsto onih koji će se predstaviti na festivalu.
XXI Sunčane skale biće održane na Kanli kuli 29. i 30. juna.
Festival će ove godine koštati nešto manje od 300.000 eura, uz podršku Opštine Hreceg Novi, koja će iz budžeta izdvojiti 70.000 eura, dok će gradska Turistička organizacija podržati manifestaciju sa 30 hiljada eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code