“Blue Land”: Crna Gora, Italija i Albanija pokrenuli zajednički projekat u ribarstvu

“Blue Land”: Crna Gora, Italija i Albanija pokrenuli zajednički projekat u ribarstvu

0
Podijeli

Radi uspostavljanja zajedničkog modela upravljanja priobalnim i morskim biodiverzitetom, njegove zaštite i održivog korišćenja, Crna Gora, Albanija i Italija pokrenuli su projekat “Blue land” u oblasti ribarstva. On nosi naziv „Zajednički participativni model upravljanja i instrument za zaštitu i očuvanje priobalnog i morskog biodiverziteta i unaprijeđenje održivog korišćenja morskih obalnih resursa – Blue Land”. Dio je INTERREG IPA II prekograničnog programa saradnje tri zemlje, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Projekat je zvanično otvoren krajem prošle sedmice na skupu u Tirani, a ujedno je održan i prvi sastanak učesnika. U ime Crne Gore partneri u ovom trilateralnom projektu su Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja – Direktorat za ribarstvo i Univerzitet Crne Gore – Institut za biologiju mora.

Picerija i restoran

Projektom će biti definisan razvoj i implementacija zajedničkog modela upravljanja i alata usmjerenih na zaštitu biodiverziteta i održivo korišćenje morskih i obalnih resursa putem aktivnosti participativnog upravljanja čiji je cilj uključivanje i podizanje svijesti o lokalnim priobalnim zajednicama.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code