BOĆANJE NA ORJENSKOM SEDLU

BOĆANJE NA ORJENSKOM SEDLU

131
0
Podijeli

Planinarski klub Subra organizovaće u nedjelju, 16. avgusta manifestaciju “Povratak boće na Orjensko sedlo”, u saradnji sa TO Herceg Novi i Boćarskim klubom “Val”.

To je nastavak aktivnosti revitalizacije tradicionalnog duha ovog kraja, a boća to svakako jeste.
“Ona simbolizuje ne toliko sport koliko stara vremena druženja na otvorenom, kroz ćakulu i dobru opuštenu atmosferu “, navode iz PK Subra.
Centralni događaj manifestacije je revijalni boćarski turnir na
zogovima koji nisu bili u upotrebi 25 godina. U sklopu manifestacije predviđen je i planinarski dio: otvaranje i obilazak kratke (20 min) novomarkirane staze od Orjenskog sedla do Kosmaša (1720 m), obližnjeg vrha i odličnog vidikovca sa pogledom na centralni dio masiva Orjena, ali i šire: od gotovo cijele Crne Gore i granice sa Albanijom, do pojasa uz tromeđu Crne Gore,, BiH, Hrvatske i južnodalmatinskih ostrva.
Iz PK Subra podsjećaju da su ovog ljeta organizovali dvije radionice tradicionalne gradnje u kamenu u tehnici „na suvo”, i tom prilikom su volonteri obnovili urušeni kameni podzid zoga na Orjenskom sedlu.
Za sve učesnike obezbijeđen je ručak kao i dodjela diploma i zahvalnica. Zainteresovani mogu da se prijave do četvrtka 13. avgusta na telefon 069 360 803 ili na e- mail adrese: star@t-com.me i subra@-t-com.me .

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code