Bogdan Mićunović (Bokeljski demokratski savez): Nova vlast da zabrani ulazak NATO brodova...

Bogdan Mićunović (Bokeljski demokratski savez): Nova vlast da zabrani ulazak NATO brodova u Boku

2513
0
Podijeli

Svjedoci smo da unazad 70 godina (tačnije od 1945), Podgorica građane Boke nikada nije pitala za bilo koju stratešku sudbinsku odluku koja se ticala ovog podneblja. To se ponovilo i 28.04.2017. god. na Cetinju, navodi u saopštenju kandidat za odbornika Bokeljskog demokratskog saveza, Bogdan Mićunović.

Uvijek je nalazila neke “meke Bokelje”, koje bi “udomila” u Podgorici, ne bi li stvorila privid neke njihove navodne zastupljenosti. Nezaobilazni dio dekora unazad 20 god. je bio i SDP (“opozicija” u  H-Novom).

Picerija i restoran

Tako je bilo i danas. Kada je donijeta odluka o ulasku u Nato.

Potpuno svjesni, da se u H-Novom radi o lokalnim izborima, upravo iz tog razloga primjećujemo sledeće važne okolnosti, a imajući u vidu specifičnosti i potrebe Boke :

– Glavni investitori unazad 15-ak god. u Boki su iz Rusije ;

– Navodno pokušavamo da ih vratimo ;

– Želimo i što više Ruskih turista ;

– Nemali broj Rusa Živi u Boki (od I Svjetskog rata na ovamo) ;

– Boka nesumnjivo na ovim prostorima ima najveće istorijsko kulturološke veze sa Rusijom (Marko Vojnović – osnivač Ruske Crnomorske flote, Sava Vladislavič – utemeljivač granica Rusije koje i dan danas važe…) ;

– Normalno, moramo sarađivati i sa zapadom. Mi smo zapadna kapija Crne Gore. Jedini njen kontakt sa EU.

S toga se postavlja logično pitanje, šta će nama sve ovo ?

Predložili bismo i jednu konkretnu mjeru. Makar simboličnu. Da nova SO Herceg Novi, odmah nakon konstituisanja, izglasa da se u Boku zabrani ulazak vojnih brodova. Da ne rastjeramo i ovo malo turista što nam je ostalo – navodi na kraju saopštenja Bogdan Mićunović.

Plaćeni izborni program

Nema komentara