BOGOSLUŽENJA I NALAGANJE BADNJAKA U PORTAMA PRAVOSLAVNIH HRAMOVA U BOKI

BOGOSLUŽENJA I NALAGANJE BADNJAKA U PORTAMA PRAVOSLAVNIH HRAMOVA U BOKI

0
Podijeli

U mnogim pravsolavnim crkvama Badnji dan i Božić biće obilježeni trodnevnim svetim liturgijama i večernjim službama, a večeras i sabornim nalaganjem badnjaka.

 

 

HERCEG NOVI

Picerija i restoran

U porti manstira Savina nalaganje badnjaka je u 20:30. U crkvi Svetog Arhangela Mihaila na Belavisti saborno nalaganje badnjaka, uz prigodan Božićni program je od 19 časova. U ponoć u crkvi Svetog Arhangela Mihaila biće služena prva Božićna liturgija, uz pričešće.
U 20 časova je nalaganje Badnjaka ispred Ruske crkve Sv. Teodora Ušakova na Savini.
I u porti crkve Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj tradicionalno nalaganje badnjaka biće obavljeno poslije večernje službe u 20 h, kao i u crkvi Svete Trojice u Kutima.
U crkvi Svetog Preobraženja u Igalu nalaganje badnjaka je u 19 časova. U Rizi Presvjete Bogorodice u Bijeloj, nakon večernje službe u 16:30 u porti crkve, uslijediće nalaganje badnjaka.
U crkvi Svete Neđelje u Jošici večernja služba je u 15 časova i u produžetku nalaganje badnjaka. Božićna liturgija biće služena u ponoć.
U crkvi Svete Varvare na Mokrinama u 15 časova je Veliko bdenije, pa onda nalaganje badnjaka.

KOTOR

Crnogorska pravoslavna crkva organizuje nalaganje Badnjaka u više crnogorskih gradova, a u Kotoru ispred Crkve Svetog Petra Cetinjskog u 19 časova.
Srpska pravoslavna crkvena opština kotorska obavještava o svetim liturgijama,večernjim službama u crkvi Svetog Nikole, Svetog Vasilija Ostroškog u Dobroti, Svetog Luke i Svetog Petra Cetinjskog na Prčanju.
Nakon večernje u porti crkve Sv.Nikole je nalaganje DJEČIJEG BADNJAKA, pa u 22 h veliko povečerje i nalaganje badnjaka na Trgu Sv.Nikole.

TIVAT

Iz Pravoslavne parohije tivatske takođe imaju raspored bogosluženja za sva tri dana Božića u crkvi Svetog Save i Svete Petke u Kavču.
U crkvi Svetog Save večeras je i nalaganje badnjaka ispred crkve u 19 sati.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code