Bojana Blagojević nije smijenjena, ali u TO HN sve se pita…

Bojana Blagojević nije smijenjena, ali u TO HN sve se pita…

12
Podijeli

U vrhu  Turističke organizacije Herceg Novi nema promjena, uprkos nekim otvorenim najavama iz dijela vladajuće koalicije u Herceg Novom da su one izvjesne. Na funkciji v.d. direktorke i dalje je Bojana Blagojević, potvrdili su Radiju Jadran:

turisticka organizacija hn2– Za sada nema kadrovskih promjena u TO Herceg Novi. Ukoliko bi se zvanično desila promjena rukovodioca, javnost bi bila blagovremeno obaviještena o svemu – odgovorili su u TO.

Picerija i restoran

A nezvanično?

Činjenica je da se Bojana Blagojević već duže ne pojavljuje u javnosti. Odluke, uglavnom, donosi predsjednik IO TO, Goran Čolović, mada i on rijetko istupa javno. Ni jedno od njih dvoje nije čak bilo na pressu povodom dočeka Nove godine, iako je TO glavni organizator i finansijer sa čak 50 hiljada eura.

Krajem 2015. godine je raspisan javni konkurs za organizovanje manifestacija od značaja za turističku promociju Herceg-Novog tokom 2016. godine. Kako je tada rečeno na konkurs su stigla 33 projektna predloga. Do danas nigdje nije saopšteno koji projekti su odobreni, iako je objavljivanje rezultata konkursa bila zakonska obaveza. Bez objašnjenja za taj previd iz TO su nam dostavili traženi spisak projekata – organizacija koji su učestvovali na konkursu.

Manifestacije koje su dobile podršku po javnom pozivu:

NVO Lira „Naša mila Boko”

Proslava jubileja 130 godina Gradske muzike

Međunarodni Sajam knjiga “Trg od knjige”, Gradska biblioteka Herceg Novi

Orijenski maraton, Pk Subra

II Međunarodni horski festival

Sajam zaleđa – domaće trpeze, Agencija za razvoj Orijena

Prvenstvo Crne Gore u gradnji suvomeđe, Agencija za razvoj Orijena

Teniski turnir veterana, TK Herceg Novi

Novska Skalinada, Triatlon klub Herceg Novi

Duatlon, Triatlon klub Herceg Novi

Moto skup 2016, MC Cruiser

Karate turnir Mimoza 2016

Džiu Džicu Mimoza 2016 NVO Panda

Džudo turnir Mimoza 2016 Džudo klub Igalo

Sportsko penjalište na prirodnoj stijeni, NVO Orjen outdoor

Nvo Koraci – step, Nordijski hod hercegnovskim stazama

Agencija za razvoj Orijena, Sniježni grad

Polino sport, Međunarodni turnir City kids

Klapa Castel Nuovo, Jutro uz Castel Nuovo

Manifestacije koje su učestvovale na javnom pozivu, a nisu dobile podršku:

NVO Urban Nova, Herceg Novi po mjeri djeteta

NVO Brancin sea bass, Festival urbane kulture

VK Jadran veterani

Dječiji karneval

Otvoreno prvenstvo Boke u piciginu

Sajam starih zanata i suvenira Đoković doo

Međunarodne zeleničke dječije ljtnje igre

NVO Maska, predstava KOMEDIJA 2016

Udruženje fizioterapeuta, Zdravi dani Herceg Novi

Novska skalindijada

NVO Gulozeca, prevodi knjiga veče Bokeške gulozece

NVO Ruke, Art town umjetnost na otvorenom

NVO Ruke, Hand made in Montenegro

NVO Ruke, Stađunske fešte

Za odlučivanje o projektima nije formirana posebna komisija, potvrdili su u TO. Odluke je donosio Izvršni odbor TO, uz mišljenje Sekretarijata za društvene djelatnosti.

– Po finansijskom planu Turističke organizacije Herceg Novi za 2016. opredijeljeno je 400.000 eura za subvencije za kulturno – zabavno turističke manifestacije, kao i 20.000 eura za subvencije za sportsko – turističke priredbe. Upravo iz ova dva opredijeljena fonda tokom godine finansirane su i pomognute sve manifestacije koje je organizovala i realizovala Turistička organizacija Herceg Novi, potom manifestacije po javnom pozivu, kao i ostale manifestacije i događaji koje su se tokom godine održale u gradu – navode u TO.

Kada će biti raspisan konkurs za  2017. godinu i koliko će biti opredijeljeno novca za razne manifestacije i projekte koji upotpunjuju turističku ponudu Novog znaće se tek po usvajanju finansijskog plana TO.

 

12 Komentari

  1. Prevazidjeno, passé. Dosadno, nezanimljivo i ne atraktivno. Upravo iz ovih razloga su vam sve manifestacije sablasno prazne I neposecene. Najmanje je bitno Ko je na celu TO, vec Ko zna da prepozna i odradi pravu strategiju jednog malog turistckog mesta koje Ima potencijal da bude atraktavno citave godine. sunce, mimosa, more, muzika… Ali bez mirisa ulja I masnih gilica koje prevrcu rascupane kuvarice sa cigaretom u drugoj ruci. Glasamo za kulturu a ne jeftine pucke svecanosti!

Ostavite komentar

*

code