Bokeljska noć 2018 – Fešta na moru, pjacama i pjacetama Kotora

Bokeljska noć 2018 – Fešta na moru, pjacama i pjacetama Kotora

2
Podijeli

Tradicionalna kotorska fešta „Bokeljska noć“, u organizaciji JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ i TO Kotor, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, podršku Ministarstva kulture, biće održana u subotu, 18. avgusta 2018. godine, u 21 h.

Početak manifestacije, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, najaviće kotorska Gradska muzika i jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor“.

Picerija i restoran

Ulaskom u koridor, 44 okićene barke sa 10-ak vučnih brodova predstaviće se publici i žiriju i konkurisaće za nagrade, čiji je fond 4.500 eura.

Nakon proglašenja najmaštovitijih kreacija, uslijediće vatromet sa mora i sa kopna.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će biti nastavljena na trgovima Starog grada, predvođena defileom Gradske muzike.

Domaći i furešti biće u prilici da uživaju u koncertima klape „Contra“ i pop rok grupa „Nipplepeople“ i „TBF“ na glavnom gradskom trgu.

Na pjaci Svetog Luke nastupiće „Justin’s Johnson“, a na Pjaci od muzeja „Little sisters“.

Ostali trgovi rezervisani su za lokalne muzičke grupe. Na Pjaci od brašna nastupiće „Ansambl Toć“, a kod Svetog Tripuna „The grupa“ i „Tri kvarta“.

Legendarni „Who see“ biće na Pjaci od kina, „Galioti na Pjaci“ od mlijeka, a bend „Acustic Therapy“ na Pjaci od zatvora.

Ljubiteljima klapske muzike organizatori preporučuju klape „Maris“ i „Bisernice Boke“ kod crkve Blažene Ozane. Klapa „Incanto“ i muzički sastav „Škuribanda“ biće na Škaljarskoj pjaci.

Za sve korisnike društvene mreže Instagram i posjetioce manifestacije „Bokeljska noć“, u saradnji sa firmom InstaLab Montenegro organizovana je nagradna igra koja traje do 21. avgusta.

U ovom mini konkursu organizatori biraju najbolju sliku sa manifestacije, a nagrada je večera za dvoje u piceriji „Galija“ u Tivtu. Dovoljno je postaviti sliku uz hashtag #BokeljskaNoc18 čime se stiče pravo učešće u nagradnoj igri.

Na dan  manifestacije glavni gradski parking na rivi neće biti u funkciji, pa organizatori apeluju na vozače da vozila parkiraju do 20 sati zarad smanjenja gužvi, s obzirom da se očekuje nekoliko desetina hiljada posjetilaca.

Takođe, skreću pažnju na ograničenje brzine vožnje u akvatorijumu, jer će plovna jedinica sa uniformisanim licem kažnjavati sve nesavjesne vozače koji mogu da oštete ukrašene barke – učesnice povorke.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code