Bokeljske plaže nasute sa 1307 kubika pijeska

Bokeljske plaže nasute sa 1307 kubika pijeska

1488
4
Podijeli

plaza nautilusNasiapnje plaža i kupališta u Boki, koje obavlja barska kompanija Đokić group je pri kraju i trebalo bi da bude okončano u naredna 3 dana, saopšteno je našem radiju iz JP Morsko dobro.

Kad je riječ o hercegnovskoj opštini, nasipanje je skoro završeno. Preostalo je još jedan mali dio u Kamenarima.

Picerija i restoran

Iz Morskog dobra navode da će danas obaviti pregled kupališta kako bi se utvrdilo da li je svako uredno nasuto, da se ne bi ponovila situacija iz Đenovića. Naime, duž nekoliko plaža u Đenovićima, pijesak je bio nasut neravnomjerno, u “gomilama”, odavajući sliku traljavog ili do kraja neobavljenog posla. Iz Morskog dobra tvrde da je takvo stanje bilo samo na dan nasipanja, te da već sada sve izgleda pristojnije. Razlog tome bilo je održavanje jedne lokalne manifestacije, koja je uslovila i kašnjenje početka nasipanja.

nasipanje plaze djenovciIz Morskog dobra napominju da je u toku sređivanje lokacije Bijela vila na Škveru i dijela oštećene plaže na Novosadskom, ispod restorana Ancora. Ti radovi trebalo bi da budu okončani do kraja sedmice.

Na području čitave hercegnovske opštine nasuto je 745 m3 pijeska, i to na 26 lokacija: 5 u Kumboru ( 90 m3 ), 5 u Đenovićima ( 160 m3 ), 4 u Baošićima ( 120 m3 ), 6 u Bijeloj ( 270 m3 ) i 6 u Kamenarima ( 105 m3 ).

Finalni izvještaj biće sačininjen kada se nasipanje kompletira za sve opštine, početkom naredne sedmice. Ukupna vrijednost  posla, kada bude završen, iznosiće 47.593 eura.

“U toku je završno nasipanje na nekoliko lokacija na području Kotora (danas se isporučuje MZ Stoliv), da bi nakon toga ostale još 2-3 lokacije na području opštine Tivat”.

Izvođač, Đokić group iz Bara kasno je uveden u posao, zbog tenderskog postupka i to tek 1. juna. Rok završetka posla je 40 dana. Po završetku nasipanja, u sve tri bokeške opštine biće nasuto 1307 m3 pijeska. Nasipanje je obavljeno prema izdatim rješenjima opština i Agencije za zaštitu životne sredine, uz stalni nadzor kontrolora Javnog preduzeća iz ove  tri opštine.

4 Komentari

  1. Sredjivanje lokacije Bijela Vila, tu se saluje, armira, betonira, inkartavaju kabine, izradjuje nova ograda, ali, tusevi ne rade, restoran isto tako, kabine jos nemaju vrata, ali lezaljke se naplacuju, samo bi bilo lijepo da neko objasni sto to znaci obustava gradjevinskih radiva tokom turisticke sezone, da bude jasno, ovo je prva trecina jula, a da bude sve najljepse, gradjevinski otpad se baca u seke i more iza klozeta. Kom. policija, objesite tu bratiju macku o rep, i oni su ista pasta. Zna li iko izdavaju li se ikakve priznanice za lezaljke i suncobrane?
    0    0
  2. pogledajte plazu na Kamenare uz magistralu kako je kamion istovario jos dan danas stoji pola na plazu a trecina na magistralu a danas je 7 jul .O cemu se oni pricaju bajke
    0    0

Ostavite komentar

*

code