Bokeljski demokratski savez: Predstavićemo konkretne mjere za regionalno ozdravljenje i jačanje Herceg...

Bokeljski demokratski savez: Predstavićemo konkretne mjere za regionalno ozdravljenje i jačanje Herceg Novog i Boke

2115
0
Podijeli

Saopštenjem za javnost oglasio se Bokeljski demokratski savez:

– Prije svega želimo da se zahvalimo svim građanima Herceg Novog koji su do sada dali potpis podrške za listu Bokeljski demokratski savez. Listu koja će učestvovati na majskim izborima. Zahvaljujemo se i svima koji su iskazali simpatije za ovo najmlađe udruženje građana u Herceg Novom i Boki.

Picerija i restoran

Bićemo prava istinska lokalna lista. Bez centrale u Podgorici. Lista koja nikome ne mora da polaže račune i ulazi u neprincipijelne koalicije po diktatu. Lista na kojoj redosljed mjesta neće biti imperativ i koja neće biti zasnovana na mešetarenjima kako je to nažalost slučaj kod većine ostalih.

Takođe na samom startu opredjeljujemo se kao istinski opozicionari.

Opozicionari onima koji su unazad dvije ipo godine vršili vlast u Herceg Novom. Ali i opozicionari onima, koji su uvijek gledali da se “uguraju” u svaku moguću vlast. Ili makar da budu “u korektnim odnosima” sa svakom vlašću, zarad sopstvenih interesa. Da se ne zamjeraju. Da ne “talasaju”…

Opozicija i onima koji se u prošlom mandatu nisu proslavili vršenjem vlasti. Onima koji su nažalost svojom (ne)sposobnošću doprinjeli da Herceg Novi padne u ruke DPS-a (što nije bilo nimalo lako za ostvariti), a koji se sada “preraspoređuju” u razne kolone ne bi li bili bliže budućoj zamišljenoj/obećanoj funkciji. Što javno, a što tajno. Da zavaraju trag i produže sferu uticaja. Neki od njih su duboko zašli u sedmu deceniju života. Do sada su promjenili po dvije ili više stranke ne računajući SK, ali bi uvijek još malo.

Poražavajuće je to što je dvijema najjačim opozicionim kolonama, prvenstveno cilj i interes da budu jače od one druge. Misle da je to put do funkcije predsjednika Opštine. A to što ličnost koja bi mogla obavljati funkciju predsjednika Opštine nemaju ni na puškometu, ne vide kao sopstveni problem. U poslednjih 15 godina unazad, nisu uspjeli da izgrade niti jednog lidera kao ni kadrove koji će moći da obavljaju odgovorne funkcije, ali su svakome “došli glave” i to vjerovatno smatraju svojim uspjehom.

Ne možemo, a da ne primjetimo, i poslednja dešavanja oko smjene predsjednika SO. Umjesto da opozicija izabere predsjednika Opštine, koji ima izvršnu (operativnu) vlast, realnu vlast u ovom prelaznom periodu do izbora, oni smjenjuju ceremonijalnog predsjednika Skupštine opštine bez da istovremeno predlože svoga kandidata. Vjerovatno su i tome razlozi nedostatak kadrova, nedovoljna promišljenost i nemogućnost dogovora. Ne vjeruju jedni drugima, drugi trećima, treći…, a građani ne vjeruju više svima njima zajedno.

Krajnje je vrijeme da se u Herceg Novom nešto promjeni. Naravno na bolje. Gore uvijek može čak i od ovog sadašnjeg. Gore od raskopavanja tek popločanog šetališta, gore od sužavanja Njegoševe ulice, gore od neodržavanja LED rasvjete i kako čujemo bankrota firme iz Danske koja je uzela novac i preuzela obavezu održavanja, gore od dešavanja u TO, gore od neusvajanja budžeta …, gore od ovih danas i gore od onih prije.

Mi vjerujemo da može i treba bolje jer Herceg Novi i Boka to zaslužuju.

U predstojećoj kampanji, predstavićemo konkretne mjere za regionalno ozdravljenje i jačanje Herceg Novog i Boke. Cilj nam je neposredna saradnja bokeljskih opština, ravnomjeran regionalni razvoj, kapitalni infrastrukturni projekti, profesionalizacija javnih preduzeća, zadržavanje dobro urađenog u kulturi i Agenciji Orjen, uvođenje reda u urbanizmu, gazdovanje obalom bez “posredstva” Morskog dobra …

Pozivamo sve ljude kojima su Herceg Novi i Boka u srcu da nam se pridruže, jer za razliku od drugih, mi nismo dovoljni sami sebi i svjesni smo da sami ne možemo uraditi koliko bismo željeli – zaključuje se na kraju saopštenja Bokeljskog demokratskog saveza.

Plaćeni izborni program

Nema komentara