Bokeljski triatlon Perast 2018 – privilegija rijetkih: Jelena “zlatna”, Luka “srebrni”, Lidija...

Bokeljski triatlon Perast 2018 – privilegija rijetkih: Jelena “zlatna”, Luka “srebrni”, Lidija “bronzana”

1
Podijeli

Na 7. Bokeljskom triatlonu Perast 2018, u organizaciji Triatlon kluba Kotor, na trci sa najdužom tradicijom u Crnoj Gori, nadmetalo se juče 80 takmičara. To je ujedno bilo i državno prvenstvo Crne Gore u sprint triatlonu: 750m plivanja, 20km bicikla i 5km trčanja.

Triatlon klub X Herceg Novi je imao 6 predstavnika: Jelena Tomaševic, Lidija Vukić, Luka Čupić, Goran Daničić, Vitomir Milošević i Marija Bošnjak. Svi su ostvarili zapažene rezultate.

Picerija i restoran

Jelena Tomašević okitila se zlatnom medaljom, sa vremenom 1:11:32 u apsolutnom ženskom poretku, uz titulu državne prvakinje u sprint triatlonu za 2018. godinu.

Lidija Vukić sa 1:24:51 osvojila je bronzanu medalju, u apsolutnom, kao i u crnogorskom poretku dama.

Luka Čupić je osvojio srebrnu medalju u apsolutnom takmičenju u muškoj konkurenciji, sa vremenom 1:04:06 i istu poziciju je zadržao u konkurenciji crnogorskih takmičara, dok je u kategoriji takmičara do 30 godina zauzeo 1. mjesto. Vitomir Milošević je zauzeo 3. mjesto u kategoriji muškaraca od 31-39 godina.

Postolja su bila nepromijenjena na državnom prvenstvu i u apsolutnom plasmanu.

Muškarci:
1. Dušan Milošević TK PG 1:03:15
2. Luka Čupić TKXHN 1:04:06
3. Dragan Jovanović TK KO 1:05:57

Žene:
1. Jelena Tomaševic TKXHN 1:11:32
2. Žana Pavićević TK PG 1:23:03
3. Lidija Vukič TKXHN 1:24:51

– Ove godine su plivački segment i zona tranzicije bili pomjereni u odnosu na dosadašnje trke, ali ništa manje atraktivno. Kako se kaže, trka u Perastu je privilegija rijetkih. Trka je okupila veliki broj takmičara iz svih crnogorskih klubova, jer je ovo bilo državno prvenstvo. Dosta učesnika se prvi put oprobalo u ovom zahtjevnom sportu. Perast je trka u kojoj tradicionalno učestvuje i veliki broj takmičara iz hrvatskih klubova. Bilo je i takmičara iz drugih zemalja – kaže za Radio Jadran, Marko Butulija iz TK X Herceg Novi, koji je ovoga puta mjerio vrijeme i bio sudija.

Na trci pored individualaca organizovane su i 3 štafete. Plivački start ispred ostrva, bicikl se vozio na relaciji Perast-Orahovac tri kruga u dužini 20km i trčanje kroz srce Perasta, u duzini 5km.

Pohvale zaslužuju organizatori, volonteri i policija koja je brinula o bezbjednosti učesnika i preusmjeravala vozila na alternativne putne pravce u vrijeme trke.