Bokeški forum: Zloupotreba je krivično dijelo

Bokeški forum: Zloupotreba je krivično dijelo

1479
8
Podijeli

Budući da se u prepisci između NVO Matica Boke i Bokeljskog demokratskog saveza pominje Bokeški Forum, reagovali su iz te organizacije.

– Prvo, istina je da je „Matica Boke“ rukovodstvo „Bokeškog Foruma“ prije nekoliko dana upoznala sa činjenicom da se u Herceg Novom određene grupacije predstavljaju pod našim imenom. Zloupotreba bilo čijeg imena je krivično dijelo, tako da smo poštujući značaj i ozbiljnost „Matice Boke“ i njihovu dobronamjernost, odmah reagovali. Na sastanku sa predstavnicima „Bokeljskog demokretskog saveza“ rečeno nam je da to nije rađeno i predstavljen nam je njihov logo.  Istina je da on nema ama baš nikakvih dodirnih tačaka sa onim „Bokeškog Foruma“, što je potvrdila i naša pravna služba. Isto tako, naše subjektivno mišljenje je da je taj logo gotovo identičan onom „Matice Boke“, što ipak predstavlja odnos između dvije organizacije – navodi se u reagovanju.

Picerija i restoran

U „Bokeškom Forumu“ dodaju da su od početka svjesni da je njihov rad inicijalna kapisla i da će brojne organizacije kopirati njihov program, pa tako i dio o ukidanju Morskog dobra.

– Na građanima je da procijene ko se na iskren način bori za prave vrijednosti, a kome je isključivo bitna lična korist. Istorija je prepuna copy/paste primjera. U svakom slučaju svjesni značaja koji „Bokeški Forum“ ima za Boku i njenu budućnost, poručujemo svima: nećemo dozvoliti da se bilo ko igra sa našim imenom i ugledom. Svoje probleme sve organizacije neka rješavaju unutar sebe. Bokeški Forum istrajaće u borbi za osnovne principe za koje se bori a to su prije svega: ukidanje Morskog dobra, ekonomska nezavisnost Boke i regionalizacija, očuvanje bokeške kulture i identiteta.

A na izborima, u Herceg Novom i ma kojim drugim, svako neka dobije prema zasluzi. Nama je najvažnije da, kako je do sad bio slučaj, ne izgubi Boka – zaključuju iz Bokeškog Foruma.

8 Komentari

 1. Pazite se vukova u jagnjećoj koži! Bježite od “saveza”, osnivaju se da ponesu glasove od ozbiljnih stranaka koje jedine imaju kapacitet i strukturu da donesu neke promjene. Glas sa ove jeste samo prosuti glas.

  2
  1
 2. Mislim da je najbolje da se sve grupe građana ujedine u jednu koaliciju.Novaka Lista,Bokeljski Demokratski Savez i grupa oko Obrada Gojko vica
  To je dobitna kombinacija.

  5
  9
 3. Uposlenici Radio Tivta (Željko Komnenović i Andrija Petković ) sinhronizovano i zajednicki pokušavaju da “obuzdaju” ljude iz Herceg Novog da se ujedine oko ideje Boke i da na toj platformi dobro prodju na lokalnim izborima. Bas se pitam zasto i za ciji racun. Ko je ono bjese na vlasti u Tivtu i ko ono bjese kontrolise radio Tivat? Ovdje su ovi novi Bokeljski demokratski savez jos i najsimpaticniji. Normalno da ce Boka naginjati ka ulagacima i turistima iz Srbije i Rusije! Normalno je da u Boki Herceg Novi ima dominantnu ulogu! E da, sjetio sam se: DPS je na vlasti u Tivtu i DPS kontrolise Radio Tivat.

  8
  9
 4. Mislim da između te dvije grupe građana očigledno ima mnogo razlika.Samo ne razumijem Maticu Boke.Koga ona favorizuje?Očigledno ove iz Tivta koji više naginju prema Zagrebu.

  3
  6
 5. Do juce su nas gusili Niksa i Dusko a sad poceli ovi bivsi iz PZP, Nove i SNPea pa moji dobri da ste bili dobri ostali bi tamo, ocigledno imate zadatak da uzmete koji glas DF da ga predate DPSu.

  10
  4

Ostavite komentar

*

code