BOKEŠKI TRIATLON U PERASTU, PRIJAVE U TOKU ZA GOSTE I DOMAĆE

BOKEŠKI TRIATLON U PERASTU, PRIJAVE U TOKU ZA GOSTE I DOMAĆE

153
0
Podijeli

Bokeški triatlon – Perast 2015 biće održan IV put ovog vikenda. Trodisciplinsko takmičenje u Perastu, koje podrazumijeva plivanje, biciklistički dio i trčanje, počeće u 10 h, u subotu 29. avgusta.

Organizator, Triatlon savez Crne Gore, očekuje rekordan broj takmičara iz Crne Gore, ali i zemalja regiona, najviše u disciplini sprint triatlon.
Protekle tri godine Bokeški triatlon održavao se na “poligonima” u Tivtu, ali je zbog popularizacije ovog sporta širom države, odlučeno da to ove godine bude u drevnom Perastu.
“Privilegija je rijetkih da u gradu ovakve istorijske i kulturne vrijednosti organizuje sportsku manifestaciju, a Triatlon savez Crne Gore će uložiti maksimalni napor da Perast, ali i opštinu Kotor predstavi u najboljem svijetlu svim učesnicima triatlona”, saopštavaju iz Triatlon saveza Crne Gore.
Za Bokeški triatlon do sada je prijavljeno 39 učesnika, iz Crne Gore, Srbije, BiH i Hrvatske.
Sprint Triatlon (0,75km-20km-5km) se sastoji iz plivanja 750 m, biciklističkog dijela od 20 km i trčanja 5 km. Start trke kao i zona izmjene (tranzicije) nalazi se u blizini plaže Pirat na samom ulazu u grad iz pravca Risna. Start plivačkog dijela je sa plaže Pirate Beach. Pliva se jedan krug u smjeru kazaljke na satu. Biciklistička dionica od 20 km se proteže rutom Perast-Risan-Kostanjica i nazad. Trčanje se sastoji od 2 kruga donjim putem kroz Perast u dužini od 5km.
Zainteresovani prijavu mogu obaviti na linku, kao i na sam dan takmičenja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code