BOLJA POSJETA ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE

BOLJA POSJETA ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE

230
0
Podijeli

Samo dan prije Prvomajskih praznika u Novom boravi 7% više turista nego lani u isto vrijeme. Za 15%, veći je broj turista u hotelskim kapacitetima – saopšteno je iz gradske Turističke organizacije.

Ukupno je evidentirano 2361 gost, od čega je 1772 inostranih i 589 domaćih gostiju. Ove cifre su već danas popravljene, jer iz Italije u grad pod Orjenom tokom prijepodneva stiže oko 600 učesnika regate EST 105. Ovom manifestacijom i malom feštom na Škveru zvanično i počinje sezona u Herceg Novom.
Inače, u čitavoj Boki, kao Budvi tokom narednih dana biće zabilježen veći broj gostiju, zbog brojnih manifestacija koje su u toku ili u najavi.
Budvane očekuje XIII Međunarodni turistički Karneval koji će se održati od 1. do 3. maja. U Kotoru će danas biti tri kruzera, kao i juče, a sa njima nekoliko hiljada putnika i članova posade.
Izletnici sa kruzera, kao i svi drugi gosti Kotora, 1.maja mogu prisustvovati tradicionlanoj manifestaciji kićenju mađa u Perastu.
U Tivtu se održava Turizmijada do 3.maja, a u toku je Fešta od žućenice.
Inače, Crnu Goru je u martu posjetilo 24,2 hiljade turista, što je 11,7 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Broj ostvarenih noćenja od 88 hiljada viši je 5,1 odsto nego u istom mjesecu prošle godine. U martu su najviše noćenja ostvarili turisti iz Rusije 21,8 odsto, Srbije 17,2 odsto, Bosne i Hercegovine 11,2 odsto, Albanije 7,5 odsto, Ukrajine 5,9 odsto, Hrvatske 3,6 odsto, Njemačke i Italije po 3,1 odsto. U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima i to 75,8 odsto.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code