BOLJA SARADNJA LOKALNE UPRAVE I NVO SEKTORA

BOLJA SARADNJA LOKALNE UPRAVE I NVO SEKTORA

264
0
Podijeli

Problemi sa kojima se NVO susreću u svom radu u Herceg Novom, kao i modeli saradnje nevladinog sektora i lokalne uprave razgovarali su predstavnici 52 NVO i Sekretarijata za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, koji je inicirao sastanak.

Najčešći problemi koje su predstavnici NVO sektora isticali jesu nedostatak prostorija za rad i finansijskih sredstava, ali i znanja i vještina potrebnih za izradu projekata s kojima bi mogli aplicirati za sredstva iz raznih fondova.
Predstavnici NVO i lokalne uprave saglasili su se da ima još prostora za poboljšanje saradnje i da model treba zajednički graditi i unaprijediti u korist građana.
Iz lokalne uprave su najavili da će u toku naredne sedmice obići sve NVO, kako bi se bolje upoznali sa njihovim aktivnostima i uslovima u kojima rade. Početkom naredne nedelje počeće izrada evidencije nevladinih organizacija registrovanih na teritoriji opštine, u okviru koje će biti podijeljene prema oblastima u kojima djeluju.
Razgovarano je i o planu rada NVO za 2016. godinu. Kako se čulo, svi zainteresovani od Opštine mogu dobiti pomoć u izradi plana, a sve zarad kvalitetnijeg osmišljavanja programa koje nude građanima i usluga koje pružaju, kao i lakšeg kreiranja predloga budžeta namijenjenog nevladinom sektoru za narednu godinu.
Za NVO za koje bude procijenjeno da imaju kapacitet da se bave međunarodnim projektima, biće organizovan sastanak sa rukovodiocem Kancelarije za međunarodnu saradnju. One NVO koje budu željele da organizuju okrugle stolove, tribine ili radionice u čijem su fokusu teme od interesa za Herceg Novi i Novljane imaće podršku lokalne uprave.
Najavljeno je da će u toku novembra Sekretarijat za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu organizovati edukaciju, trening ili radionicu, na temu koju predloži nevladin sektor.
Sve NVO koje imaju pitanja ili sugestije za lokalnu upravu sada imaju i termin u kojem mogu da dođu na razgovor – srijedom od 9 do 17 sati, u zgradi Opštine, kancelarija broj 55. Dolazak treba unaprijed zakazati, na broj 031/ 321-052, lokal 212.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code