Bolja vodovodna i kanalizaciona mreža u sezoni

Bolja vodovodna i kanalizaciona mreža u sezoni

6
Podijeli

Za tekuću likvidnost  hercegnovski  “Vodovod i kanalizacija” dobio je nedavno skupštinsku saglasnost na zaduženje od 120 hiljada. Istovremeno u tom preduzeću se pripremaju za sezonu i planiraju više ulaganja.

– Riječ je o rekonstrukciji PVC cjevovoda DN 300mm (punjenje) i DN 200mm na rezervoaru Bijela i ČE cjevovoda DN 250 mm u Igalu kod Sportske dvorane sa DCI cjevovodom DN 250 – naveli su u Programu mjera za sezonu, koji je usvojen na Skupštini.

Picerija i restoran

U planu je i nabavka i zamjena plovnih ventila, po rezervoarima -9 i na vodovodnoj mreži –12, kao i servisiranje pneumatskih aktuatora i ventila na osam filterskih polja, FS Mojdež.

Na svim hidroforskim stanicama biće zamjenjene  kompenzacione posude, kao i  frekventni regulatori na dvije hidroforske stanice. Takođe, stari pumpni agregati na PS Gomila i PS Bajer biće zamjenjeni novim odgovarajuće snage, uključujući i pripadajuću mašinsku opremu, dok će  za PS Kula biti nabavljen rezervni pumpni agregat.

Sve bi trebalo obaviti do juna, uz napomenu da ove aktivnosti zavise od finansijsklih sredstava.

Tokom maja biće rekonstruisana sekundarna kanalizaciona mreža kod kružnog toka u Meljinama priključenjem postojeće na novoizgrađeni kolektor. Sekundarna mreža biće obnovljena i na Karači kod hotela „Plaža“, a na lokaciji „Tamaris“ u Igalu biće izgrađen taložnik, navode iz „Vodovoda“.

U sistemu fekalne kanalizacije  u funkciji će biti novi kanalizacioni kolektor od Galeba do Milašinovića plaže, u dužini oko 450 m, nakon instaliranja kanalizacione  stanice sa tri pumpe i pripadajućom elektromašinskom opremom. Grubi građevinski radovi su završeni, a ostali su testiranje cjevovoda, elektro i mašinski radovi, izrada kućnih priključaka na rivijeri, završetak popločavanja Šetališta, asfaltiranja, uređenja prostora i vraćanja saobraćajnica u prvobitno stanje.

6 Komentari

 1. Postrojenje u Meljine i kolektor duž rivjere ne pripadaju Vodovodu. Ne doljevajte “ulje na vatru” bez potrebe. Ali se Vodovod jedini bavi njima, a nažalost, niko ga neće sutra pitati kako je i šta od toga uradjeno. A mnogo je problema koje su napravili baš Izvodjači lošim izvodjenjem. Nadzor DAHLEM uzima mnogo para a slabo radi poso.

  2
  4
 2. Nekoliko pitanja za Oliver Doklestic:
  Koliki je broj novozaposlenih?
  Koje su njihove kvalifikacije, strucna osposobljenost?
  Koliki je priliv sredstava od njenog dolaska?
  Koliki su otpisi?
  Koliki su troskovi?

  13
  4
 3. Oce li ovo smanjiti gubitke vode u mrezi koji iznose 70% i ja bi vam savjetovo da nista ne dirate jer ako je rok do juna zahvatit ce to i jul a bogami i avgust sto ce se naravno odrazit na uredno vodosnadbjevanje u jeku sezone

  11

Ostavite komentar

*

code