Bolja zdravstvena zaštita i infrastruktura u Herceg Novom

Bolja zdravstvena zaštita i infrastruktura u Herceg Novom

2294
3
Podijeli

segrt opstina hn 270516Unapređenje zdravstevene zaštite građana i zdravstvene infrastukture bilo je u fokusu razgovora ministra zdravlja Budimira Šegrt i direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Seada Čirgića sa predsjednicom opštine Herceg Novi, Natašom Aćimović i predsjednikom Skupštine opštine, Andrijom Radman.

Ministar Šegrt kazao je da je važna dobra saradnja lokalne uprave i Ministarstva radi boljeg uočavanja potreba građana u funkcionisanju zdravstvenog sistema i dostupnosti zdravstvene zaštite.

Picerija i restoran

Takođe, istakao je da je zdravstvena infrastruktura važan dio turističke ponude, te je unaprjeđenje od ogromnog značaja za razvoj Herceg Novog kao turističke destinacije.

Šegrt je pohvalio rad Doma zdravlja Herceg Novi i ambulanti na teritoriji opštine, kao i opremljenost zdravstvene stanice u Bijeloj i rekao da će se raditi na unapređenju rada Jedinice za hitnu medicinsku pomoć. Prema njegovim riječima, Ministarstvo na čijem je čelu sa velikim interesovanjem prati slučaj Bolnice Meljine, jer je nesporan značaj ustanove tog tipa za građane ove regije.

Informisao je da je u planu otvaranje ambulante u Radovićima, što će unaprijediti zdravstvenu zaštitu na poluostrvu Luštica. Kako je kazao, cilj je da doktori budu što bliže građanima.

Predstavnici Opštine istakli su da su spremni za svaku saradnju zarad poboljšanja zdravstvene zaštite koja je ogledalo, koliko države, toliko i lokalne uprave.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić kazao je da je veoma značajno to što lokalna uprava dobro percipira probleme i što u svom radu mogu da računaju na podršku Opštine Herceg Novi.

Sastanku su prisustvovali i savjetnik predsjednice Opštine Herceg Novi Novica Gecaj, sekretar za društvene djelatnosti i sport Vladimir Dželetović, pomoćnica direktora Fonda Milena Cvijanović, savjetnica direktora Fonda Vesna Popović i portparolka Ministarstva zdravlja Tatjana Boljević.

Ministar Šegrt i direktor Čirgić sa saradnicima su nakon sastanka obišli Dom zdravlja Herceg Novi. Ranije danas posjetili su i opštine Tivat i Kotor, domove zdravlja u tim gradovima, Opštu bolnicu Kotor, Specijalnu bolnicu za psihijatriju Dobrota i Specijalnu bolnicu za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju u Risnu.

3 Komentari

  1. A šta će mora malo bolje da upozna bolnicu meljine nije dosada imao vremena a konsultovaće se sa gosp. Raškom Božovićem da to bude na nivou strašno šta mi dozvoljavamo
    0    0

Ostavite komentar

*

code