Bolji dani za košarku u Herceg Novom: KK Primorje 1945 lider na...

Bolji dani za košarku u Herceg Novom: KK Primorje 1945 lider na tabeli u svim selekcijama

2088
4
Podijeli

primorje 1945 4slike“KK Primorje 1945” završilo je polusezonu kao lider na tabeli IB muške košarkaške lige i tako preuzelo ulogu favorita za ulazak u IA ligu. Još jedan veliki uspjeh uslijedio je nakon završetka takmičenja u južnoj regiji za mlađe kategorije. Ostvaren je veliki uspjeh u juniorskom i kadetskom takmičenju jer su obje selekcije završile regularni dio prvenstva kao lideri na tabeli i time se direktno plasirali u Super Ligu državnog prvenstva.
– Ovo je još jedan od pokazatelja da kao Klub idemo u dobrom pravcu. Seniorska ekipa je napravila veliko iznenađenje osvajanjem prvog mjesta na tabeli pred zimsku pauzu, što je sigurno bilo jedno od najvećih iznenađenja kada uzmete u obzir da imamo jednu od najmlađih ekipa u ligi, kao i da je čitava ekipa sastavljena od igrača koji su ponikli u Herceg Novom. Pred početak lige niko nije smatrao da možemo da budemo kandidati za ulazak u IA ligu, ali smo veoma naporno radili tokom dosadašnjeg dijela prvenstva da bismo dostigli određeni nivo igre koji nam je omogućio da pružamo sve bolje partije – kazao nam je šef stručnog štaba Slobodan Savović.
Pred košarkašima je pauza koju će iskoristiti da se što bolje spreme za drugi dio takmičenja koji neće biti nimalo lak.
Kada je riječ o mlađim kategorijama, Savović navodi da je “Primorje 1945” postalo šampion južne regije u juniorskom i kadetskom takmičenju i time se plasiralo direktno u Super Ligu, čime je uspješno zaokružen prvi dio prvenstva. Marinko Kovačevic i Kosta Papović su obavili odličan posao u dosadašnjem dijelu prvenstva i šef stručnog štaba je siguran da će nastaviti u istom ritmu.
Predsjednik kluba, Jasminko Lazović, ne krije zadovoljstvo nakon završenog prvog dijela takmičenja:
– Sigurno da sam prezadovoljan dosadašnjim rezultatima. Imamo potpuno povjerenje u naše trenere, što pokazuje i činjenica da je KK Primorje 1945 lider na tabeli u svim selekcijama. U veoma kratkom periodu smo uspijeli na neki način da promjenimo imidž košarke u Herceg Novom i zainteresujemo širu javnost u Crnoj Gori. Iz svih klubova stižu čestitke na dosadašnjem poslu, međutim, svi mi u klubu smo svjesni da je put pred nama veoma dug i da će biti potrebno još dosta rada i vremena da Herceg Novi postane ozbiljan košarkaški centar u regionu – kaže Lazović.
On je ubjeđen da polako, ali sigurno dolaze bolji dani za košarku u Herceg Novom. Drago mu je da vidi da se publika polako vraća košarci i da je iz utakmice u utakmicu sve više posjetilaca.

– Herceg Novi je oduvijek bio grad košarke, uz vaterpolo naravno, i mislim da ovaj grad zaslužuje da KK Primorje 1945 bude u vrhu košarke u Crnoj Gori, na čemu smo mi iz uprave svakodnevno predani i konstantno radimo na poboljšanju uslova za razvijanje košarke u Herceg Novom. Smatram da je ključ uspjeha u omasovljavanju sporta i podizanju interesovanja za košarku kod djece.
primorje 1945 skolaVođeni time, dodaje Lazović, “KK Primorje 1945” je pokrenuo veoma značajan projekat, besplatnu školu košarke za dječake rođene 2010. godine i starije. To je škola košarke koju će koordinisati šef stručnog štaba Slobodan Savović uz sve trenere kluba.

Picerija i restoran

– Čestitam Novu godinu svim građanima Herceg Novog i želim im sve najbolje u 2016. i naravno pozivam ih da u što većem broju pruže podršku KK Primorju 1945, jer će nam u nastavku prvensta biti veoma značajna – poručio je Jasminko Lazović.

4 Komentari

 1. Deja Bijelica niko ne spominje, nazalost, iako je on zasluzan za sva postignuca ovih igraca, jer je vecina te dijece pocelo sa njim da trenira, i taj covjek itekako zasluzuje da se pomene jer je vrhunski trener,sa interesom da se nauci nesto. A velika je sramota sto to nije ucinjeno
  0  0
 2. Dejo Bijelic je ustupio Primorju kompletnu kadetsku ekipu a skoro pola juniora je bilo kod njega u klubu.
  I sledece godine njegovi sadasnji pioniri,koji su sada drugi na tabeli, prelaze u Primorje.Toliko o Deju i njegovim zaslugama.
  0  0
 3. dje je u svemu ovome Dejo Bijelic cije je sedamdeset posto djece iz juniora i kadeta, pri tom da u jednoj i drugoj selekciji su nosioci igre Dejova djeca,
  0  0

Ostavite komentar

*

code