Boračke organizacije Novog: Vrijednosti antifašizma predočiti mladim naraštajima

Boračke organizacije Novog: Vrijednosti antifašizma predočiti mladim naraštajima

1238
0
Podijeli

Predstavnici Udruženja boraca NOR-a i antifašista, a potom i  Saveza udruženja boraca NOR-a  sa potpredsjednikom Opštine Herceg Novi, Draganom Jankovićem, jutros su položili vijence na spomen obilježje palim borcima i žrtvama fažizma na Savini, obilježavajući tako Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.dan pobjede polaganje vijenaca 090516 1  Na spomenik Bezmetković vijence su položili i generalni konzul i konzul Republike Srbije u Herceg Novom, Zoran Dojčinović i Slobodan Bajić.

Kako je kazao predsjednik Udruženja boraca NOR-a i antifašista, Petar Vlaović, u zemlji punoj različitosti kakva je Crna Gora, svi moramo stati u odbranu antifašističkih vrijednosti i ne dozvoliti širenje retrogradnih ideologija koje su se prožimale kroz crnogorsku istoriju i širile mržnju na našim prostorima.

Picerija i restoran

– Od izuzetne važnosti je da se mladim generacijama predočavaju sve vrijednosti antifašizma, kako se nikada ne bi vratilo zlo fašizma na našim prostorima. Ovaj dan treba da podstakne na izgradnju mira i stabilnosti za buduće generacije. Antifašistička Crna Gora, nezavisna 10 godina, na vratima je Evropske unije i NATO-a i stoji podignuta čela. Tu je Crnoj Gori zasluženo mjesto. Mir nema cijenu, i zato je sloboda svetinja – poručio je Vlaović.

dan pobjede polaganje vijenaca 090516 2

Predstavnici Saveza udruženja boraca NOR-a su nakon polaganja vijenaca podsjetili na istorijske činjenice i brzinu kojom su se crnogorske snage organizovale kako bi pružile otpor brojno moćnijem okupatoru. Nakon dizanja ustanka, otpočela je oružana borba protiv okupatora, što je preraslo u narodnooslobodilačku borbu za oslobođenje Jugoslavije.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code