BORCI I ANTIFAŠISTI ZA DAN POBJEDE OPET U “DVIJE KOLONE”

BORCI I ANTIFAŠISTI ZA DAN POBJEDE OPET U “DVIJE KOLONE”

136
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Iako je do proslave Dana pobjede nad fašizmom 9. maja bio najavljen sastanak dvije raspolućene boračke organizacije u Herceg Novom, kako bi se ovaj bitan datum iz jugosovensko-crnogorske istorije obilježio zajedničkim naporima, od toga ipak neće biti ništa.

Svečanu akademiju povodom 70 godina od pobjede nad fašizmom, u petak, 8. maja u dvorani Park organizuje Udruženje boraca NOR-a 1941.- 1945.godine, u 19 časova.
Predsjednik Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Herceg Novog, Petar Vlaović za Radio Jadran kaže da njihovi članovi neće prisustvovati ovoj akademiji.
– Mi ćemo 9. maja u 9 časova položiti vijence na spomenik palim herojima na Savinskoj dubravi, a u 17 časova idemo za Podgoricu gdje ćemo u 20.30 prisustvovati centralnoj proslavi, na kojoj će govoriti predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović – kaže Vlaović.
On pojašnjava da u organizaciji akademije u Novom, nisu učestovali, niti će biti prisutni na njoj.
Na pitanje zašto nije došlo do najavljenog sastanka obje oraganizacije uz posredstvo predsjednika opštine Nikole Gojkovića, Vlaović kaže da je u pitanju “nedostatak vremena”.
– Vjerovatno da zbog obaveza koje imaju u opštini nisu bili u prilici da održe zajednički sastanak, ali on će, kako sam obavješten, biti organizovan narednih dana – vjeruje Vlaović.
Sekretar Udruženja boraca NOR-a 1941.-1945. godine, Đorđe Zloković, kazao nam je da su pozvali sve predstavnike ambasada u Crnoj Gori, kao i konuzle, predstavnike društvno političkog života Novoga.
“Sve smo pozvali, jer u našoj organizaciji nema politike i 9. maj je praznik svima nama i Filipu i tebi i meni” – kazao je Đorđe Zloković.
U programu će učestovati djeca iz OŠ Ilija Kišić iz Zelenike, kao i istoimeni KUD, te glumci NVO Hercegnovsko pozorište, a referat će izložiti Mirko Džuović. Na dan proslave 9. maja u 10 časova članovi ovog udruženja položiće vijence na spomen obilježja na Savini.
Tako će i ove godine, bez “pomirenja” dvije boračke organizacije u različitim terminima odati počast palim borcima i prisustvovati proslavama na različitim mjestima. Organizacija SUBNOR-a je osnovana 1948. godine, a do cijepanja u dvije opcije došlo je prije 12 godina.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code