Boris Kraljević i “Ars Longa” zatvaraju 33. Dane muzike

Boris Kraljević i “Ars Longa” zatvaraju 33. Dane muzike

889
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_dogadjaji_2015_kultura_jul_BORIS_KRALJEVIC_photoTradicionalnim koncertom pijaniste Borisa Kraljevića sjutra veče biće zatvoreni 33. “Dani muzike” u Herceg Novom, u Dvorani Park u 21:30.

Kraljević će izvesti Mocartov klavirski koncert br.12 u A-duru, K.414, u verziji za klavir i gudački kvartet. Uz umjetničkog direktora festivala nastupiće i članovi internacionalnog ansambla “Ars Longa”: Nikola Pančić – viola, Milica Kovačević-viola, Alberto Kastiljo-viola i Filip Tomić-violončelo.

Picerija i restoran

U prvom dijelu koncerta kvartet “Ars Longa” će za novsku publiku izvesti Hajdnov gudački kvartet u D-molu, op.76, br.2, “Kvintni kvartet”.

Pijanista Boris Kraljević je muzičko obrazovanje započeo u rodnom Herceg Novom, u klasi Milene Lučić, usavršavanje nastavio u Sarajevu u klasi prof. Nede Stanković, a diplomske i postdiplomske studije pohađao u Moskvi, na državnom konzervatorijumu “Čajkovski”, u klasi legendarnog pedagoga Lava Naumova. Dobitnik je više nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima i značajnih državnih priznanja. Nastupa na prestižnim koncertnim podijumima širom svijeta, kao što su “Rudolfinum” u Pragu, “Muzikferajn” u Beču,  Palata Ujedinjenih nacija u Ženevi,  Konzervatorijum “Čajkovski” u Moskvi, operskim kućama u Kairu i Ho Ši Min Sitiju, Centru umjetnosti i “KUMHO” dvorani u Seulu, Dvorani “KIOI” u Tokiju i dr.

Živi i predaje u Singapuru od 2006. godine, a u nekoliko zemalja Azije i Evrope redovno drži majstorske kurseve. Studenti prof. Borisa Kraljevića su laureati na državnim takmičenjima u Singapuru, “Steinway” nacionalnim takmičenjima održanim u Švajcarskoj, Tajlandu, Indoneziji i Vijetnamu, “Medan međunarodnom takmičenju” u Indoneziji,  “Šopen” takmičenjima održanim u Kuala Lumpuru i Singapuru, kao i značajnih pijanističkih konkursa u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon Herceg Novog, Boris Kraljević će održati koncerte i majstorske kurseve u Maleziji, Češkoj Republici, Vijetnamu, Tajlandu, Singapuru i Indoneziji.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code