Boris Obradović: Manje troškova u radu lokalne uprave, ispostava Građanskog biroa u...

Boris Obradović: Manje troškova u radu lokalne uprave, ispostava Građanskog biroa u Bijeloj

25
Podijeli

Služba za informacione sisteme i zajedničke poslove Opštine Herceg Novi planira ostvarivanje nekoliko ključnih aktivnosti tokom ove godine. Cilj je smanjenje troškova i optimizacija održavanja rada organa lokalne uprave, kaže za Radio Jadran načelnik Službe, dipl. ekonomista, Boris Obradović.

Prema njegovim riječima, obezbijedili su i opremili prostor za arhiv, kojim će se za narednih 20 godina riješiti veliki problem koji je do sada imala lokalna uprava:

Picerija i restoran

„Unaprijedili smo postojeći informacioni sistem “opsys”, kao i hardverske komponente server, krenuli smo u postupak nabavke firewall-a (zaštitnog zida) po preporuci sa seminara uprave za kadrove na temu sajber bezbjednosti. U planu nam je stvaranje uslova za otvaranje ispostave Građanskog biroa na hercegnovskoj rivijeri, vjerovatno u Bijeloj u prostorijama Mjesne zajednice, kako bi građanima koji žive na tom području lokalna uprava bila dostupnija“, kazao je Obradović.

Kako je naveo, biće unaprijeđeni informacioni sistemi uz optimizaciju rada građanskog biroa, kako bi se uspostavila što bolja saradnja sa strankama.

Služba trenunto broji 31 zaposlenog na neodređeno vrijeme. Obradović objašnjava da su novim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u službi objedinili pojedine sektore poslova i preuzeli radnike koji su do sada bili u drugim organima:

„U odsjeku za građanski biro i zajedničke poslove rade 24 zaposlena, dok je u odsjeku za informacione sisteme 7 zaposlenih. Za sada je to optimalan broj, međutim, pošto će Građanski biro tokom turističke sezone raditi dvije smjene, odnosno od 7-19 časova, možda će tu biti potreban još jedan ili dva izvršioca na određeno vrijeme“, naveo je on.

Obradović ocjenjuje da za sada služba funkcioniše odlično ali, kako kaže, uvijek može bolje, pa će i dalje nastojati da građanima olakšaju poslove i komunikaciju sa lokalnom upravom:

„Građanski biro se kao prvi u kontaktu sa građanima često nalazi na meti kritika, iako suštinski problemi leže u neusaglašenosti zakona sa potrebama građana, kao i složenim zakonskim procedurama. Kada bi državna administracija bolje „slušala“ potrebe građana i donosila jednostavnija rješenja, naš rad bi sa strankama bio jednostavniji i efikasniji“, kaže on. Prema Odluci o organizaciji i načinu rada lokalne uprave, ova Služba je podjeljena na dva odsjeka.

Odsjek za građanski biro i zajedničke poslove obavlja poslove koji se odnose na poslove pisarnice, prijema, evidentiranja i otpremanja akata, ovjere dokumenata, izdavanja radnih i volonterskih knjižica, davanja informacija građanima o nadležnostima organa lokalne uprave i slično. Takođe, tu je otpremanje službene pošte odnosno prijem i dostava, korišćenje i održavanje službenih vozila i vođenje evidencije o njihovoj upotrebi, obezbjeđenje i zaštita zgrade opštine, kopiranje štampanih materijala, obezbjeđivanje kancelarijskog materijala, održavanje infrastrukture, kao i obezbjeđivanje sredstava za higijenu i održavanje higijene u službenim prostorijama koje koriste organi lokalne uprave.

Odsjek za informacione sisteme obavlja poslove koji se odnose na vođenje ažuriranje web sajta opštine, što podrazumjeva objavljivanje akata, dokumenata i obavještavanje javnosti o aktivnostima koje preduzimaju organi lakalne uprave. Odsjek takođe organizuje funkcionisanje informacionog sistema kojeg koriste organi lokalne uprave, a tu su i poslovi uvođenja novih programskih sistema i usavršavanja postojećih, organizacija funkcionisanja Sistema 48 sati, obezbjeđivanje računarske opreme i vođenje evidencije o njoj, kao i arhiviranje predmeta.

25 Komentari

 1. batalite se pljuvanja po obradovicu.boris je jedan posten momak,koji nikome ne zeli zlo.mozda je malo vise perfekcionista,ali boze moj takav je.mozda u slijedecem mandatu bude kandidat za gradonacelnika,covijek se bori,i to je to.

  2
  11
 2. “pero,đuro” svašta zna,ali ne sve što treba,da su partije prolazna stvar i da su ljudi osjećajna bića sa velikim potrebama svoje đece i cijele porodice.Uspješnost vođenja službe nema veze sa partijom,nego sa znanjem stečenim u školi i na poslovima organizovanja rada,a to mnogi ni doma ne znaju,a “vataju” se olako svake ponuđene službe.Nije potrebno dokazivati da neko iz DPS-a može da bude uspješan,to se dokazalo,kao i suprotno.

  10
  4
 3. G-dine Obradovicu svaka vam cast. Iz licnog iskustva a i iz prica drugih gradjana mogu da potvrdim da ste uvijek bili spremni da svakoga primite i da izadjete u susret, za razliku od svojih prethodnika i kolega. Zaposleni u Sluzbi vas hvale da se jedini od rukovodilaca borite za svoje radnike. Samo nastavite kako su i vasi cestiti roditelji radili. Koliko sam upoznata i na prethodnom radnom mjestu ste postigli vrhunske rezultate, najbolje u CG, a isto tako sam u saznaju da nikad niste bili clan niti jedne partije sto vam jos vise podize reputaciju u ovoj danasnjoj partijskoj svakodnevnici.
  Ne obracajte paznju na komentare zlonamjernih i ljubomornih i zelim vam puno uspijeha u daljem radu!

  18
  31
 4. To će ” osjetno ” smanjit troškove Opštine sa skoro 300 zaposlenih ????? Nevjerovatno koliko ste bezobzirni u ponižavanju i potcenjivanju ljudi

  30
  5
  • Ti u kupe a tekst u špade. Posto si obziran pa se krijes iza botovskog imena, svako realan ce shvatiti da se tekst sa navodima odnosi na opis posla pomenute Sluzbe a kad bi svi ostali rukovodioci bilo prethodni, sadasnji ili buduci bar malo slijedili ovog g-dina mozda bi nam svima bilo bar malo bolje.

   4
   11
 5. Bravo Borise, dokazao si kako DPS kadar može uspješno da vodi jednu veoma važnu Službu u Opštini. Takođe je Novska lista pokazala kako joj nije bitno ko je iz koje partije, i za Miću sve pohvale.

  39
  19

Ostavite komentar

*

code