Borisov zatražio građevinsku dozvolu za kompleks Lazaret u Meljinama

Borisov zatražio građevinsku dozvolu za kompleks Lazaret u Meljinama

2343
1
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

lazaret meljine rj 120116Hercegnovska kompanija Imperio Holdings Limited d.o.o., ruskog investitora Genadija Borisova, podnijela je Ministarstvu održivog razvoja i turizma 4 zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju hotelskog rizorta, uređenje terena i dijela akvatorijuma u zoni nautičkog turizma, kao i za hotelsko kupalište sa spa centrom, te ribarske i luke nautičkog turizma sa servisnim objektom u Meljinama, na lokaciji istorijskog zdanja Lazaret.

Rekonstrukcija ovog zdanja je već u toku, a prema riječima Borisova, ovaj kompleks biće pretvoren u hotelsko zdanje sa 5 zvjezdica. Projekat je vrijedan 70 miliona eura, a trebalo bi da bude finalizovan do ljeta 2017.

Picerija i restoran

Završena je prva faza velikog kompleksa, koji će se prostirati sa akvatorijumom na 70 hiljada kvadrata. Izgrađen je obalni zid i šetalište koje povezuje Meljine i Herceg Novi, kazao je ranije u razgovoru za naš radio Borisov. Njegova kompanija do sada je uložila 16 miliona eura, uključujući kupovinu kompleksa od kompanije „Carine“ za 12 miliona eura. Borisov ima velike zamisli:

images_slike_dogadjaji_2015_turizam_oktobar_lazaret_boris“Planirana je gradnja marine, hotela sa 5 zvjezdica, veliki prostor za spa, sa dva bazena sa slanom i slatkom vodom. U starom jezgru Lazareta biće butik hotel sa 32 sobe sa apartmanima, restornaima, sa konferencijskim salama preko puta pješačke zone. Imaćemo depadans sa 160 soba, sa buticima, kazinom. Marina će biti sa 180 do 200 vezova“, kazao je Borisov.

Osim novog hotelskog kapaciteta, koji će značajno podići hotelsku ponudu, biće to prilika i za zapošljavanje domaće radne snage, uvjerava naš sagovornik:

„Samo za hotel će nam biti potrebo 70 radnika, a 25 do 30 osoba za marinu. Ovdje imate obrazovane turističke i ugostiteljske kadrove i oslonićemo se na osoblje u Hreceg Novom“, najavio je ruski investitor.

U kompaniji Imperio Holding LTD kažu da su svjesni da su dobili vrijedan istorijski lokalitet, zato tijesno sarađuju sa Upravom za zaštitu kulturnih dobara iz Kotora i Cetinja. Sve zgrade starog Lazareta,arhitektura, crkva Sv Roka biće sačuvani, prema konzervatorskim projektima. U toku je priprema dokumentacije za ugovor sa Morskim dobrom.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code