Bosiljka Pušić laureat 29. “Susreta pod Starom maslinom”

Bosiljka Pušić laureat 29. “Susreta pod Starom maslinom”

814
1
Podijeli

images_slike_licnosti_boka_pusic_rj1Ovogodišnji 29. “Susreti pod Starom maslinom” u Baru 19. i 20. novembra dobili su laureata, književnicu iz Herceg Novog Bosiljku Pušić. To je odlučio tročlani žiri: književnik Milenko Ratković, pjesnik Rajko Joličić i predsjednik žirija Milun Lutovac, prenosi CdM.
U obrazloženju žirija se navodi da Bosiljka Pušić već dugi niz godina ima zapaženo mjesto u književnosti za djecu, o čemu svjedoče i brojni naslovi njenih knjiga.
“Njen stil je razigran, ali poučan i duhovit, mudar, veseo, ali i odgovoran, prije svega prema najmlađim čitaocima. Knjige Bosiljke Pušić odišu ljubavlju i poučavaju djecu da poštuju i vole sve ljude bez obzira na njihove različitosti”, ističe se u saopštenju.
Bosiljka Boka Pušić piše pjesme, poeme, bajke, priče i romane, a do sada je objavila deset knjiga: Hercegnovske čarolije, Koga boli uvo kad ja rastem, Ružičasti delfin, Žab’ilijada, Doživljaji Magarčića Magića, Kobajagičina putovanja, Plavojko, Ko te šiša, Kralj koji je pojeo i sebe i Bašta od papira.
“Susreti pod Starom Maslinom” predstavljaju manifestaciju koja promoviše kulturu i pjesničko stvaralaštvo, koja se tradicionalno održava u Baru, u novembru, od 1987. godine. Posvećena je dječijem stvaralaštvu kao i djelima dječijih pisaca i pjesnika.
Osim prezentacija knjiga i zbirki poezije dječijih pisaca, program manifestacije pratiće i likovni, te literarni radovi na temu “Šapat masline”. Najvećim dijelom manifestacija se održava u mjestu Mirovica, gdje se nalazi stablo čuvene, preko 2.000 godina stare, masline.

1 komentar

  1. Sve cestitke postovanoj gospodji Bosiljki.Ovo divna vijest.Pa se i mi njeni bivsi ucenici osjecamo nadahnutije i ljepse.Jer ona je vedrinu svog duha.Kao i ljepotu svojih rijeci nesebicno prenosila na nas srednjoskolce.Bez razlike na smijr i struku.Casvi su bili kratki a zelja da je ponovo cujemo velika Novljani su ponosni.Zelimo jos ovakvih primjera.Jer Novije uvijek bio .Vijerujem i ostao stjeciste kulture.
    0    0

Ostavite komentar

*

code