Bošković: Škola na Savini počeće s radom 19. septembra

Bošković: Škola na Savini počeće s radom 19. septembra

3055
5
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

predrag boskovic 3Prije nego što je najvljeno i očekivano, ministar prosvjete Predrag Bošković i potpredsjednik Vlade, Petar Ivanović, sastali su se tokom popodneva sa Savjetom roditelja OŠ Milan Vuković u Herceg Novom  i saopštili da će njihova djeca, ipak, moći od ponedjeljka, 19.septembra u klupe u matičnoj zgradi na Savini.

– Škola će u ponedjeljak početi sa radom punim kapacitetom. Nova istraživanja su dala relevantan dokaz da stabilnost škole nije ugrožena. U prethodnom periodu postavljeni su dodatni reperi, kojima će se provjeravati dnevno da li postoji ugroženost, pogotovo kada krenu kiše – kazao je ministar prosvjete, Predrag Bošković za TV Novi.

Picerija i restoran

On je najavio radove u školi, koji neće ometati nastavu, već od iduće nedjelje, sređivanje sanitarnih čvorova, stolarije, svečane sale i njenog krova. Istovremeno će biti sanirane “crne” rupe škole, kazao je ministar. Iduće godine  predstoji detaljnija rekonstrukcija da bi zgrada postala i energetski efikasna, uređenjem fasade, zamjenom prozora, podova.

– Za izradu Eleborata sanacije terena Osnovne škole i vrtića na Savini, sa ovim radovima izdvojeno je 530 hiljada eura. Ta sredstva se moraju potrošiti do kraja godine. Za iduću godinu, za izgradnju vrtića odobreno je preko 1,7 miliona eura, a za sanaciju škole tek ćemo vidjeti koliko ćemo predvidjeti tekućim ili kapitalnim budžetom kada se završe ovogodišnji radovi -naglasio je Bošković.

Odlučujuću stručnu riječ o stabilnosti školske zgrade na Savini dali su Andrija Delibašić, koji je obavio geološka istraživanja, prof. Mladen Ulićević sa Građevinskog fakulteta i prof. u penziji Mitar Čvorović.

– Posljednjih dvadesetak godina nije bilo klizanja. Postoje određene rupe u jednom dijelu, koje ne mogu ugroziti stabilnost škole i one će biti sanirane tokom narednog perioda – obećao je ministar i najavio poseban tim koji će pratiti repere i eventualno pomjeranje tla.

5 Komentari

  1. prosetajte oko skole svi roditelji pa cete shvatiti u kakvom je stanju skola i kakav je terem svake godine ga je sve manje ali teren je stabilan kako kazu strucnjaci koji su nekada potvrdili da je aktivno kliziste sada kazu stabilno pa roditelji procenite sami sta vam se vise svidja CRNI HUMOR
    0    0
  2. Odlično.A,čemu je služila drama?Da se o školi vodilo računa tokom svih proteklih godina u skladu sa propisima ne bi đeca i roditelji imali ovaj dodatni problem,ali vjerovatno neki ljudi ne rade sve kako bi trebalo,pa je neko morao malo podići glas.Bolje i ovo nego turske serije.
    0    0

Ostavite komentar

*

code