Bošnjak: Institut Igalo bolje poslovao nego lani

Bošnjak: Institut Igalo bolje poslovao nego lani

2499
13
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_gradovi_hn_objekti_institut3Novi dio Instituta Dr Simo Milošević biće zatvoren sljedećeg vikenda, odnosno 23. oktobra, kada će biti ispraćena i posljednja grupa gostiju. Stari dio biće otvoren, kao i ranijih godina, do kraja decembra.

U starom i novom dijelu Instituta danas boravi oko 670 gostiju, odnosno, 340 u novom i 338 u starom dijelu, kaže za Radio Jadran, izvršni direktor Instituta, Zoran Bošnjak:

Picerija i restoran

“Stranih državljana je 247, odnosno 36%. Gosti su došli preko  20 agencija, odnono kod nas borave gosti iz 19 država svijeta – Švedske, Danske, Finske, BiH, Holandije, Hrvatske, Kosova, Litvanije i drugih…. Od toga, 120 je samoplatežnih, kojih smo inače ove godine imali 10%“.

Posljednja VI grupa norveških pacijenata otišla je u ponedjeljak, 10. oktobra. Institut je na tenderu pretprošle godine dobio četvorogodišnji državni norveški program, podsjeća Bošnjak:

–      Na godišnjem nivou na oporavku i liječenju je 746 pacijenata, u VI grupa po 28 dana. Na zadovoljstvo Instituta, ali i moje, taj program ove godine slavi 40 godina, kazao je on.

Cijene smještaja u novom dijelu Instituta za ovu godinu bile su umanjene 12%, dok se cijene medicinskih usluga u II dijelu, kao i cijene smještaja i terapija u starom dijelu nijesu mijenjale. Ostvareno je, 3,4% više noćenja u odnosu na prošlu godinu:

“To je 5.311 noćenja više. Dominantno se broj individualaca povećao, a posebna ponuda za ex yu republike naišla je na pozitivan odjek. Imali smo značajno više noćenja u II fazi, u odnosu na prethodne, godine, što nam je dalo za pravo da vjerujemo da vodimo dobru poslovnu politiku. Naravno, cjenovna politika je dvostruki mač, jer ako smanjite cijene, a nijeste realizovali veći broj noćenja, onda imate problem”, pojašnjava Bošnjak.

Za period kada budu bila zatvorena oba objekta, on najavljuje niz najhitnijih intervencija, koje su neophodne da bi se svi procesi rada održali u funkciji. Trenutno se rekonstruiše 2000 kvadrata krovne površine iznad bazena, što je jedna od značajnijih investicija, nakon niza manjih, privremenih:

zoran_bosnjak_3“Ove godne smo morali da radimo rekonstrukciju krovne površine iz dva razloga: plašeći se vjetra, nevremena i otkrivanja krova, koja bi predstavljala opasnost za prolaznike. Pri takvom scenariju, prodor vode par mjeseci u bazen napravio bi veću štetu nego što su radovi na krovu. Na 1/3 krovne površine zamijenili smo 110 greda, nabavili smo još 190 koje će biti ugrađene”, naveo je Bošnjak.

Potpisana su dva ugovora za zamjenu 100 grejnih tijela po sobama u II fazi, što je investicija od 18 hiljada eura, koja će sa montažom koštati 20 hiljada eura. Drugi ugovor je za mašinu za suđe u II fazi koja je stara 30 godina i prema njegovim riječima bilo je samo pitanje vremena kada će prestati da radi. To je investicija vrijedna 30 hiljada eura.

Bošnjak ističe i da bi u medicinsku opremu trebalo da bude uloženo 50 hiljada eura, ali je za sada neizvjesno kako će obezbijediti sredstva. Jako je važno i ponovno aktiviranje jednog od liftova u terapijskom bloku, koje su koristili teže pokretni pacijenti, a koji su van funkcije čak 17 godina:

“Imamo 5 ponuda, ali se još uvijek nijesmo opredijelili ni za jednu. Najjeftinija, što ne znači i najbolja, je 15 hiljada eura. Sve navedeno trebalo bi da bude u funkciji početkom februara, kada će II faza ponovo biti otvorena i biti spremna za Praznik mimoze“.

Efekte daju i posjete Vile Galeb. Otkako je prije tri godine Vila otvorena za individualne i grupne posjete u svakoj godini bilježi se oko  5000 posjetilaca. Za sve organizovane grupe vila će biti otvorena i za posjetioce tokom zime.

13 Komentari

 1. banja igalo je ponos grada ,samo mora sepobošlati smještaj,dalje usavršavanje zaposlenih-zlatni rudnik kaže se grada,da gradjani herceg novog mogu imati povoljnosti u korištenju usluga,posebno osi.
  0  0
 2. Podvig je sto radnici trpe sve i svasta ,a rade u nehumanim uslovima za platu koja je ispod minimalca!!! A svake godine bolje rade… Pogotovo trpe ovi na prvoj fazi! Takodje ima pojedinih sto imaju zastitu od direktora pa u sred ljeta uzimaju “”bolovanje”” da bi dilerisali! Isto se prica medju radnicima da ima pojedinih sto su na platnom spisku ,a dana nisu radili. Sto da vam pricam kad cistacice za puno radno vrijeme prime 140e…. Nek neko malo ispita ovo… institut je rudnik para,ali kako za koga…
  0  0
 3. 12% manje cijene a veca posjecenost 3.4%. Ljudi, znate li vi matematiku ili u ovom gradu svaka glupost moze da prodje? Davno je bila, ali ako se dobro sjecam matematike iz 4.razreda, to je razlika od 8.6%. Ali 8.6% manje prihoda nego prethodne godine! OVO JE UVREDA OD SAOPSTENJA, MI SMO ZA NJIH SVI GLUPI.
  0  0
 4. Naravno da je poslovao bolje! Poslovao bi on odlicno da ima strucni menadzment i sposobne ljude iz te oblasti, umjesto partijskih vojnika, jos iz doba komunizma, koji samo prelaze sa funkcije na funkciju bez pojma i sta treba da rade.
  0  0
 5. Pravi je podvig voditi kolektiv od 700 zaposlenih i pravi je podvig pruzati kvalitetnu uslugu koju cijene u Evropi iako se zna da vec dvadeset godina Institutu trebaju investicije u obnovu opreme zgrada,tehnologije.To je istina,a vi pricajte sto hocete.
  0  0

Ostavite komentar

*

code