Božićno slavlje u Herceg Novom

Božićno slavlje u Herceg Novom

2
Podijeli

Božić su mnogi sinoć, poslije posne večere u krugu prijatelja i porodice, dočekali u hramovima gdje su služene liturgije, ili ispred gdje su nalagani badnjaci.

Sirene su odzvanjale gradom dok su na kamionima nošeni viešemetarski badnjaci od hrastovine, pucale su petarde i druga pirotehnika. Srećom, bez povrijeđenih i incidenata, saznajemo u nadležnim službama.

Picerija i restoran

Slavlju i ponoćnoj liturgiji u crkvi Svetog Arhanđela Mihaila na Belavisti su se pridružili i čelnici Herceg Novog, predsjednik Opštine, Stevan Katić, predsjednik Skupštine, dr Miloš Bigović, potpredsjednik Opštine Miloš Konjević i glavni administrator, Nenad Đorđević.

Božanskom liturgijom ujutru u 9 sati i večernjom u 18 sati u Manastiru Savina, kao i svetim liturgijama u hramovima Sv. Spasa, Sv. Fjodora Ušakova i Sv. Trojice u Ratiševini biće obilježen još jedan dan Božića. U utorak, 9. janura mnogi vjernici će slaviti i Sv. Arhiđakona Stefana, a svete liturgije biće služene u hramovima Sv. Arhiđakona Stefana na Sušćepanu i Sv. Arhangela Mihaila.

Ne treba zaboraviti da suština blagih dana nije nikako pretjerivanje u jelu, piću, pucnjavi, dužini badnjaka, bahatosti, nametljivosti … Poštovanje tradicije, ovog nadasve porodičnog praznika, jeste sve suprotno od toga. Dok traju sveti dani svi vjerujući, ili oni koji misle da to jesu, možda bi ipak trebalo da se zapitaju jesu li i kako ispoštovali tradiciju i poruke velikog hrišćanskog praznika Božića.

2 Komentari

  1. Ovo sve više liči na Indijance i plemena i divlji zapad.Streća nema poginulih i povrijeđenih. Treba popovima objasniti da edukuju djecu ,da Božić ne znači urlikanje i bacanje petardi ,pucanje iz pištolja ,pušaka,već sasvim suprotno . Ovo treba biti najradosniji dan !!!

    13
    3

Ostavite komentar

*

code