Branka Mračević u UO Generalne skupštine ALDE

Branka Mračević u UO Generalne skupštine ALDE

4221
4
Podijeli

branka mracevic alda160516Predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović i šefica Kancelarije za međunarodnu saradnju, Branka Mračević učestvovale su protekle nedjelje na redovnoj i vanrednoj sjednici Generalne skupštine Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju (ALDA).

Na Generalnoj skupštini, koja je ove godine imala i izborni karakter, za članicu Upravnog odbora izabrana je Branka Mračević, sa 150 od 155 glasova.

Picerija i restoran

Šefica hercegnovske Kancelarije za međunarodnu saradnju je na prvoj sjednici Odbora izabrana i za potpredsjednicu Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju, sa mandatom od 4 godine. Za predsjednika organizacije, izabran je stari-novi predsjednik Orijano Otočan iz Istarske županije.

Takođe, predstavnice Opštine Herceg Novi prisustvovale su međunarodnoj konferenciji ”Evropska godina razvoja – zajednički pristupi za jačanje decentralizovane saradnje”, na kojoj je i zvanično predstavljen program saradnje između Francuske i Balkana, i drugim pratećim sastancima i događajima.

sjednica alda 160516Izbor kandidata, kako za članstvo u Upravnom odboru, tako i za članove najužeg predsjedništva, bazira se na personalnoj i volonterskoj osnovi, te su kandidati birani isključivo na osnovu ličnih i profesionalnih referenci.

 

Evropska asocijacija za lokalnu demokratiju – ALDA je međunarodna organizacija osnovana 1999. godine na inicijativu i uz podršku Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope. Danas broji preko 200 članica iz 40 zemalja Evrope i okruženja.

ALDA je u protekle četiri godine implementirala projekte vrijedne gotovo 5 miliona eura u oblasti jačanja lokalnih demokratija među svojim članicama, i to kroz povećanje participacije građana u procesima odlučivanja, unaprijeđenje socijalne inkluzije i vladavine prava.

ALDA danas predstavlja lidera u velikim evropskim programima koji podstiču jačanje jedinica lokalnih samouprava i prepoznata je kao jedan od  ključnih aktera u procesima donošenja politika u ovoj oblasti.

4 Komentari

  1. Znate li da gradjani kao poreski obveznici placaju ova i slicna putovanja, a od toga grad nikada nece imati nista. Neka gospoda iz kancelarije za medjunarodnu saradnju kazu koliko su projekata doveli do kraja. NITI JEDAN!!! SAMO PUTUJU I TO JE SVE!!!
    0    0
  2. Nisam ranije cuo za Aldu pa sam malo izguglao. Jako ozbiljna organizacija. Cestitke g-dji Mracevic na ovom uspijehu, kako upuceni kazu jednoj od rijetkih profesionalaca u novoj vlasti. Neka nas grad predstavlja kako dolikuje.
    0    0

Ostavite komentar

*

code