BRANKO BOŽOVIĆ: AKO SAM U KONFLIKTU INTERESA ODUSTAJEM OD ODBORNIČKOG MJESTA

BRANKO BOŽOVIĆ: AKO SAM U KONFLIKTU INTERESA ODUSTAJEM OD ODBORNIČKOG MJESTA

98
0
Podijeli

Ako Komisija za sprječavanje sukoba interesa Crne Gore, utvrdi da je sadašnji direktor hercegnovskog preduzeća Stambeno komunalno Branko Božović, koji je ujedno i odbornik DPS-a u lokalnom parlamentu, u sukobu interesa, Božović će se odreći odborničkog mandata.

– Za sad još nije ništa stiglo iz Komisije, jer kako su me obavjestili treba da prođe mjesec od stupanja na funkciju, kako bi Komisija reagovala – kazao je Božović za Radio Jadran. On je podsjetio da je na mjesto prvog čovjeka ovog preduzeća došao 8.maja.
– Onog trenutka kad dobijem mišljenje Komisije istog momenta ću reagovati napuštanjem odborničkog mjesta, što je već u Klubu odbornika DPS-a definisano.
U međuvremenu utvrđeno je da postoje neke tehničke greške u rješenju o njegovom imenovanju tako da on još pravno i formalno nije direktor Stambeno komunlnog.
– Radim na tom mjestu, tačno je, ali ta greška mora biti ispravljena – kazao je Božović.
Njegove koalicione kolege iz Izbora, Duško Radović i Nataša Martić, nedavno su se iz istih razloga”nespojivosti funkcije” odrekli čelnih mjesta u Agenciji za izgradnju i razvoj i Turističkoj organizaciji, ali i kako bi sačuvali svoj odbornički klub i razrješili unutrašnje sukobe u Izboru.

Picerija i restoran

ŠTA ZAKON PROPISUJE ?

U opštim odredbama Zakona o sprječavanju sukoba interesa se kaže da javni funkcioner ne može biti predsjednik ili član organa upravljanja ili nadzornog organa, niti izvršni direktor ili član menadžmenta u privrednom društvu.
Lice koje bude izabrano, imenovano ili postavljeno na javnu funkciju, dužno je da, u roku od 30 dana od dana izbora, postavljenja ili imenovanja, podnese ostavku na dužnosti, odnosno funkciju iz stava 1 ovog člana.
Javni funkcioner ne može biti predsjednik ili član organa upravljanja i nadzornog organa, izvršni direktor, član menadžmenta javnog preduzeća, javne ustanove ili drugog pravnog lica.
Javni funkcioner koji obavlja poslove u državnoj upravi i organima lokalne uprave ne može obavljati funkciju poslanika.
Javni funkcioner koji u toku obavljanja javne funkcije prihvati da obavlja drugu dužnost, dužan je da, u roku od 30 dana od početka stupanja na drugu funkcije, odnosno dužnosti, podnese ostavku na javnu funkciju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code