Bravo Novljani: Sve više donatora i akcija za Stevanovo liječenje

Bravo Novljani: Sve više donatora i akcija za Stevanovo liječenje

7291
3
Podijeli

stevan obradovic 020316Humanitarne akcije kojima se prikupljaju novčana sredstva za liječenje mladog oboljelog sportise iz Herceg Noovg, Stevana Obradovića, ovih dana preokupirale su Novljane – najprije njegovo najuže društvo, saradanike iz teretane Terzo u kojoj radi, a onda i sve građane željne da ovaj mladi momak nastavi život na onaj način kako ga je oduvijek i vodio – sportski i zdravo.
Stevan, koji danas puni 28 godina, se već mjesec nalazi na klinici u Austriji, gdje se liječi od kancera želuca i jednjaka, bolesti koja je dosta napredovala.
Jedan od njegovih najboljih drugova, Branko Čihorić, za Radio Jadran kaže da sve što trenutno zna jeste da je Stevan juče imao jednu operaciju, poslije koje nijesu bili u kontaktu, pa više detalja nije mogao da saopšti. On tako nije mogao precizirati ni do kada će Stevan ostati na liječenju i u zavisnosti od toga koliko će još novca biti potrebno.
Do sada je prema njegovim riječima, sakupljeno 20 hiljada eura.
Na više lokacija u gradu, tačnije u više lokala, postavljene su kutije u kojima svi koji žele mogu donirati onoliko koliko mogu.
Kutije se između ostalog nalaze u kafićima Nautilus u Igalu, Maxi marketu, kladionicama Lob, Planet win, Eurolotto, Meridian, kafićima Atelje, Apolon na Petlji, Beer clubu u Zelenici i Citty haall u Tivtu, pizzeriji Twins u Igalu.
Njegovi prijatelji najavili su za sjutra ujutru od 8.30 h na glavnom gradskom Trgu takođe postavljanje kutije za prikupljanje novčanih sredstava.
U nekoliko hercegnovskih lokala sjutra veče biće organizovane tematske večeri, kako bi novac i dalje pristizao za Stevaovo liječenje. U lokalu Al posto giusto u Igalu sjutra veče nastupaće Srđan Lučić, a sav prihod od prodatog piva namijenjen je Stevanovom liječenju.
Iz caffea Park u Igalu zaposleni u ovom lokalu najavili su da će se odreći dnevnice od subotnje večeri, a isto će uraditi i gostujući DJevi Ari i Dušan Mandić Šejn.
Iz diskoteke Opera na Jazu najavili su da će dio prihoda od prodatih ulaznica za nastup Goce Tržan takođe biti proslijeđen za Stevanovo liječenje.
Noćni klub Casa ni ovoga puta ne izostaje kad je riječ o humanitarnim akcijama. Tako su već za 12. mart, najavili veliku humanitarnu žurku, koja će ponovo okupiti poznate sportiste i misice koji će dijeliti koktele, a radiće se takođe i “fotografije za osmjeh”. Kako najavljuju biće i gostiju iznenađenja, a oni čije je prisustvo za sada sigurno su Ivan Strugar, Zvjezdan Vidaković, Marko Vukotić, Milica Milatović, Anđela Marković i Tamara Đučić.
Uz to, ni novski sportisti ne zaostaju, pa će tako od 19 h vaterpolsiti Jadran Carine na svom bazenu dočekati dubrovački Jug, a sav prihod od prodatih ulaznica po cijeni od 2 eura, biće usmjeren za liječenje Stevana Obradovića.
Već sjutra, umjesto u nedjelju, zbog kiše moguće je još jedno masovno okupljanje i učestvovanje u 21. Novskoj ligi trčanja. Triatlon klub Herceg Novi poziva sve rekreativce da dođu na start i uplate iznos od 5 eura, koji će kompletno donirati za Stevanovo liječenje.
Učesnici će trčati na 2,5 i 5 kilometara, od apartmanskog naselja Energoprojekta na Savini do Yahting kluba.

I zaposleni u JUK Herceg Fest, izdvojili su 500 eura kako bi pomogli Stevanu.
Akcija za pomoć Stevanu Obradoviću sve je šira i sve je više plemenitih darodavaca. Važno je spasiti jedan mladi život. Novljani i svi ljudi dobrog srca, to mogu.
Uplate se mogu izvršiti iz inostranstva kao i iz naše zemlje na sljedeći račun:

Picerija i restoran

Erste Bank AD Podgorica
Svrha uplate-pomoć za liječenje Stevana Obradovića
Broj računa za domaći platni promet
540-32106200-23

Broj računa za uplate iz inostranstva
IBAN ME25540000003210620023
SWIFT OPPOMEPG

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code