BRĐANIN SA KOLEGAMA OSLOBOĐEN OPTUŽBI

BRĐANIN SA KOLEGAMA OSLOBOĐEN OPTUŽBI

108
0
Podijeli

Bivši načelnik kotorske policije Zoran Brđanin, koji se tereti da je zajedno sa kolegama Dejanom Iličkovićem i Aleksom Praščevićem omogućio sedmorici stranih građevinskih radnika da ilegalno borave u Crnoj Gori, danas je oslobođen optužbi, jer optužni prijedlog nije dokazan, prenosi CdM.

Tužilaštvo je pogrešno protumačilo razgovore snimljene mjerama tajnog nadzora.
– Oslobađajuća presuda je jedini mogući odgovor na iskonstruisanu optužbu prethodnog specijalnog tužioca i onih koji su podnosili prijavu protiv Brđanina, Iličkovića i Praščevića. Zato se nadam da tužilac neće po navici pro forme podnositi žalbu i time odugovlačiti postupak i nezakonito kadriranje u MUP-u. Iako su ovi policajci nezakonito od strane ministra udaljeni sa posla nadam se da će poslije ovakve presude i reakcija ministra biti zakonita i odmah suspendovane policajce vratiti na posao, kazao je advokat Goran Rodić.
Brđanin i njegove kolege Dejan Iličković i Aleksa Praščević se terete da su od 29. novembra do 10. decembra 2013. godine omogućili sedmorici stranih građevinskih radnika da nelegalno borave u Crnoj Gori.
Od prvog dana istrage uočeno je niz kontradiktornosti i nelogičnosti koje su pratile ovaj slučaj. Kao prvo, tokom istražnog postupka utvrđeno je da strani državljani, kojima su navodno Brđanin i njegove kolege omogućile da nelegalno borave u Crnoj Gori, uopšte i nijesu bili u našoj zemlji u periodu na koji se odnosi optužni prijedlog.
Takođe, nejasno je kako se Brđanin tereti da je počinio krivično djelo protivzakonitog uticaja koristeći svoj službeni položaj, jer u konkretnom slučaju nijesu korištena ovlašćenja niti se državni službenici Brđanin i Iličković nalaze u međusobnom hijerarhijskom odnosu, jer rade u različitim organizacionim jedinicama.
Brđanin je ranije tokom suđenja bio decidan da nije uticao na bilo koga da postupi suprotno zakonu.
– Nijesam zloupotrijebio nijedno službeno ovlašćenje, niti sam uticao na bilo koga da počini krivično djelo. Nije tačna konstatacija tužilaštva da između mene i Praščevića i Iličkovića postoji herarhijski odnos, jer radimo u potpuno različitim radnim jedinicama, pojasnio je ranije Brđanin.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code